Datum objave: 16. Studeni 2021

NOVI POSAO / Neven Spahija postao po drugi put trener Baskonije s kojom je osvojio naslov prvaka

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Trofejni hrvatski trener Neven Spahija (59), prema više izvora,  postao jenovi trener Baskonije, kluba koji je vodio u sezoni 2007./08. i s kojim je osvojio naslov španjolskog prvaka, osvojio je i tamošnji Superkup te zaigrao na Final Fouru Eurolige, pišu Sportske novosti.

Spahija se vraća nakon 13 godine na klupu Baskonije koja nije dobro počela sezonu; u Euroligi je Baskonija na diobi 15. mjesta s omjerom 3-6, dok je u španjolskom prvenstvu na diobi desetog mjesta omjerom 4-6. Posljednji poraz stigao je za vikend, kada je Gran Canaria svladala Baskoniju sa 83:77 i to je presudilo dosadašnjem treneru, Dušku Ivanoviću.

Baskonia već danas ima novu utakmicu u Euroligi, ovoga tjedna su na programu dvije utakmice, a u Vitoriju dolazi Zvezda.

Nevenu Spahiju, nekadašnjem hrvatskom izborniku, ovo će biti jedanaesta euroligaška sezona, a do sada je u najboljoj ligi izvan NBA vodio Cibonu, Krku, Rytas, dva puta Maccabi, Fenerbahče i sada će drugi puta voditi Baskoniju.

Posljednji euroligaški angažman bio mu je na klupi Maccabija 2018. godine, a nakon toga je bio pomoćni trener u Memphisu te vodio u Kini Shanghai Sharke do ovoga ljeta.

Iz kategorije: Sport