Datum objave: 27. Listopad 2021

PIROVAC / Pirovački karataši Luca Baus i Josip Čubrić vratili se u Pirovac s odličjima osvojenim na Prvenstvu Hrvatske

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Luca Baus i Josip Čubrić, članovi karate kluba „Pirovac” iz Pirovca vratili su se s Prvenstva Hrvatse u karateu za mlađe uzraste koje je održano u Jastrebrskom, i u Pirovac donijeli zasluženo osvojene medalje. Osvajanje dvije brončane medalje za karate klub „Pirovac” veliki je rezultat, a još je veći za Pirovac koji sada ima dvoje sportaša među najboljima u Hrvatskoj.
Uspjeh Josipa Čubrića nije iznenađenje jer je on svoje kvalitete pokazao već prošle godine kada mu je medalja izmakla tek za nekoliko bodova, a oduševila je Luca Baus koj je imala snage vratiti se nakon borbe koju je izgubila od daleko iskusnije protivnice te u nastavku pobijediti suparnice i doći do medalje.

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu za mlađe uzraste iz KK „Pirovac” nastupili su još i Patrik Tomić i Oliver Jović. Patrik je nakon 3 borbe, unatoč neriješenom rezultatu, zbog pravila prednosti prvog poena ipak ostao bez medalje. Oliver je ostvario dobar nastup, ali je zaustavljen u 1.kolu rezultatom 3:2. Pirovačke karatši vodi trener Dario Karan.

Iz kategorije: Sport