Datum objave: 22. Listopad 2021

KICKBOXING / Hrvati rasturaju na SP u kickboxingu. Izborili su 12 finala. Za zlato se bore i Šibenčanke Karmela Makelja i Nives Radić.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatski kickboxing doslovno rasturaju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Italiji. Postigli su nezapamćen uspjeh – izborili su čak 12 finala. Hrvatska ima sigurnih 12 srebrnih medalja, a možda i isto toliko zlatnih što bi bila neviđena sportska senzacija. Na putu prema zlatnim medaljama su i Šibenčanke, članice kickboxing kluba „Dalmatinoi”, Karmela Makelja i Nives Radić koja će uz to po peti puta za redom braniti titulu svjetske prvakinje u svojoj kategoriji!

Iz Itlajije stižu vijesti da je premoć hrvatskih kickboxera tolika da gotovo ni nemaju konkurenciju, a jučerašnji dan kada su izborili 12 finala već se proglašava jednim od najvećih uspjeha hrvatskog sporta svih vremena.

Deset finala osvojeno je u ringovnim disciplinama. Za zlato će se boriti Andrej Kedveš, Roko Doždor, Anto Širić, Nikica Radonić, Luka Žuljević, Marija Bodač, Karmela Makelja, Antonija Zec, Ana Bajić i Lucija Bilobrk te još dva finala na tatamiju: Luka Žuljević i Elizabeta Crnković.
Nives Radić, javljaju sportski mediji, pobijedila je premoćno i elegantno u sjajnoj borbi koju je bio užitak gledati, a komplimente ubire i Karmela Makelja koja je pokazala sjajnu tehniku i osvojila simpatije svojom neposrednošću, iskrenošću pa i, kako se navodi, duhovitim pristupom borbi.

Iz kategorije: Sport