Datum objave: 17. Listopad 2021

ŠIBENIK SLAVI / Sjajni „Šibenik” prvi puta nakon 14 godina pobijedio „Hajduka” na svom stadionu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

„Šibenik” je sjajnom igrom zasluženo pobijedio favoriziranog „Hajduka” s 2 : 0 iako je „Hajduk” igrao dobro i nije bio bez šansi. Naprotiv. Prva je to pobjeda „Šibenika” nad „Hajdukom” izvojevana na Šubićevcu nakon 2007. godine kada je „Šibenik” slavio s 1 : 0 pa je Šibenik stvarno imao razloga za slavlje.
Golove za Šibenik dali su Marcos David Mina u 25. minuti i Mario Ćurić iz jedanaesterca u 84. minuti.
„Hajduk” je prema ocjenama nogometnih eksperata bolje ušao u susret i stvorio je nekoliko odličnih prilika za gol, ali ih je prokockao. „Šibenik” je u prvih 15 minuta bio prilično samozatajan no to je očigledno bilo tek zagrijavanje jer je već u 16. minuti pokazao zube i izazvao pomutnju u redovima Splićana, samo devet minuta kasnije poveo je s 1 : 0 prekrasnim golom Mine.
Nakon toga „Hajduk” je napadao još žešće, ali jalovo pa se stekao dojam da igrači „Hajduka” jednostavno ne znaju dati gol. Dio medija piše da „Hajduk” na Šubićevcu nije imao sreće, no to ne može biti točno jer je toliko promašaja nije stvar sreće ili nesreće nego nečeg sasvim drugoga. „Šibenik” se taktički dobro branio i vrebao priliku iz kontre što je u 84. minuti donijelo nagradu – jedanaesterac. Mario Ćurić je bio siguran te je potopio sve nade „Hajduka” da iz Šibenika ode s barem jednim bodom iako je bio siguran da će osvojiti sva tri. Bit će da su Hajdukovci podcijenili „Šibenik” što im se u konačnici osvetilo.
Foto: HRvatska nogometna televizija

Na ljestvici 1. HNL vodi „Rijeka” s 24 boda, koliko ima i „Osijek”, ali sa susretom manje. Treći je „Dinamo” s 23 boda, ali i dvije utakmice manje. „Hajduk” je na četvrtom mjestu s 20 bodova, „Gorica” je peta sa 17, „Lokomotiva” šesta s 15, „Šibenik „ je solidan sedmi s 13 bodova, a iza njega su „Istra” s 11 bodova te „Slaven Belupo” i „Hrvatski dragovoljac” kojima „Šibenik” bježi za solidnih 7 bodova.

Iz kategorije: Sport