Datum objave: 16. Kolovoz 2021

NOGOMET / Nakon tri poraza i jednog remija HNK „Šibenik” eksplodirao i u vatrometnoj utakmici pobijedio „Hrvatski dragovoljac” sa 6 : 2 nakon što je u prvom poluvremenu gubio 1 : 2

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Teško je sjetiti se bolje, uzbudljivije, neobičnije i golovima rodnije utakmice koja je odigrana na Šubićevcu od jučerašnjeg ogleda ”Šibenika” i „Hrvatskog dragovoljca”. Od prve do zadnje minute bio je to rasni derbi kakvog se ne bi sramila ni Premier liga iako se radilo „samo” o derbiju začelja HNL-a. „Šibenik” je u toj utakmici koju će pamtiti i spominjati budući naraštaji šibenskih navijača i sportskih kroničara, pobijedio ekipu „Hrvatskog dragovoljca” s nevjerojatnih 6 : 2. Bila je to vatrometna utakmica nakon što je „Šibenik” doslovno eksplodirao u drugom poluvremenu nakon što je u prvom unatoč odličnoj igri gubio s 1 : 2. „Šibenik” je u drugom poluvremenu uspio „Dragovoljcu” utrpati četiri gola u samo devet minuta igre. Bila je to prava kanonada koju je započeo Stipe Bačelić-Grgić, a nastavili Marina i Jakoliš da bi sudbinu „Dragovoljca” zapečatio Bačelić-Grgić.
Zanimljivo je da su „Šibenik” i „Hrvatski dragovoljac” imali po 7 udaraca na gol, da je „Dragovoljac” imao duže loptu u svom posjedu, da je dodavao preciznije i općenito statistički gledano pokazao više, a da je na kraju doživio poraz koji neće lako preboljeti i brzo zaboraviti.
„Šibenik” je sada s četiri boda predzadnji, ali ga čekaju nova teška iskušenja jer u 6. kolu ide u goste „Rijeci”.

Foto: HNK Šibenik 

Iz kategorije: Sport