Sidebar Menu

Datum objave: 04. Lipanj 2021

SPORTSKO - EDUKATIVNA MANIFESTACIJA / Mladi sportaši iz Šibensko-kninske županije putuju na državnu završnicu Telemach Dana sporta

Diana Ferić
Diana Ferić

Plazma Sportske igre mladih i Grad Vodice ugostili su Telemach Dan sporta koji se održao u srijedu na igralištu Račice. Nakon duge pauze u događanjima, Vodice su ugostile sportsko-edukativnu manifestaciju koja je okupila djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda koja su se natjecala u graničaru i atletici.

Za svoje najmlađe sugrađane zdušno su navijali Marin Mikšić, Predsjednik Gradskog vijeća Vodica , Ante Cukrov Desto, novoizabrani gradonačelnik Vodica i Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih.

Uz najmlađe predstavnike svoga grada zapalili su plamen Plazma Sportskih igara mladih i time označili početak Telemach Dana sporta.

Više od 300 djece uživalo je u natjecanju i bodrenju svojih vršnjaka.

Pobjednici će imat priliku u Splitu družit se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno i braniti boje Šibensko-kninske županije.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu,  graničaru  i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Rezultati:

Graničar 2010. i mlađi

1. Primošten     

2. RK Vodice     

3. OŠ Vodice 4A

Graničar 2012. i mlađi

1. Primošten

2.Vodice             

3. ŽKK Šibenik

Atletika 2012. i mlađi

Djevojčice

1. Karmen Bura

2. Uma Bolanča

3. Karolina Budimir

               

Dječaci

1. David Klarić

2. Tonko Petković

3. Roko Dilber

Atletika 2010. i mlađi

Djevojčice

1. Antea Sutlović

2. Tara Jukić

3. Ema Matošin

Dječaci

1. Roko Mamić

2. Tonko Minčić

3. Karlo Mamić

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.