Datum objave: 23. Svibanj 2021

NOGOMET / "Dinamo" je pobijedio, ali se "Šibenik" nije predao bez borbe. Igrao je David protiv Golijata, dobro i borbeno. Bio je blizu pobjedi, s poraz nije zaslužio.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

"Šibenik" je u posljednjoj utakmici nogometnog prvenstva Hrvatske 2020./2021. izgubio od "Dinama" u Zagrebu. Utakmica sama po sebi nije imala nikakav značaj jer je "Dinamo" već osigurao prvo mjesto na tablici, a "Šibenik" je s druge strane bio sigurno usidren na sredini tablice. Prema gore pobjedom nije mogao napraviti neki značajni korak, a poraz ga nije dovodio u opasnost od ispadanja iz lige. "Dinamo" je igrao slavljenički bez nekih većih ambicija. Uostalom pobjednički gol Dinamovci su dali tek u 88. minuti. Do tada je "Šibenik"igrao ljepši i zanimljiviji nogomet, bio je ambiciozniji i prava je šteta što nije poveo u 47. minuti kada je iz dobro izrađene akcije Martin pogodio stativu. Štoviše "Šibenik" je bio blizu pobjedi u 86. minuti ali je Dinamov golman obranio siloviti udarac udarac Princa. Sve u svemu "Šibenik" u ovoj skoro pa revijalnoj utakmici nije zaslužio poraz.
Potrebno je istaknuti da je "Šibenik" u Zagrebu u susretu s "Dinamom" dobio i vrijedno priznanje koje je prošlo nezapaženo. Naime na golu "Dinama", najboljeg hrvatskog kluba,  golmana Dominika Livakovića,  zamijenio je Šibenčaninu Renato Josipović i branio je odlično. Uostalom i kapetan "Dinama" Arijan Ademi, je Šibenčanin pa u "Dinamovom" osvajaju titule prvaka ima "Šibenik" ima udjela i razloga za zadovoljstvo.

Foto: GNK Dinamo

Iz kategorije: Sport