Sidebar Menu

Datum objave: 14. Travanj 2021

ŠIBENIK NA SVJETSKOJ TENISKOJ KARTI / Na Šubićevcu počinje turnir tenisača koji će se bodovati za profesionalnu ATP listu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Šibenski Šubićevac sljedećih će desetak dana biti na teniskoj karti karti svijeta zahvaljujući premijernom izdanju turnira tenisača koji će se bodovati za profesionalnu ATP listu. Riječ je o Šibenik Openu nagradnog fonda 15.000 američkih dolara, koji će se u organizaciji TK Šubićevac i Hrvatskog teniskog saveza, te podršku Grada Šibenika, održati od utorka 20. do nedjelje 25. travnja. U međuvremenu, već od četvrtka 15. travnja, igrat će se pretkvalifikacije i kvalifikacije. “Počašćeni smo što su nam HTS i TK Šubićevac omogućili da sudjelujemo u organizaciji. Želimo se dokazati, ali već imamo iskustva u organizaciji drugih međunarodnih sportskih događaja”, rekao je direktor turnira i šibenski dogradonačelnik Paško Rakić te dodao: “Tenis u Šibeniku ima bogatu i slavnu tradiciju. Kao grad sporta jako vodimo računa o tome i iznimno smo osjetljivi. U vrhunskoj smo suradnji s vodstvom TK Šubićevac, a ujedno s Hrvatskim teniskim savezom. Postojeći kapaciteti su obnovljeni, ali imamo i dugoročne planove. Jedan od njih, na kojem radimo već duže, je izgradnja zatvorenog objekta, čime bismo omogućili prvenstveno djeci, ali i svim tenisačima, da ju mogu koristiti tijekom cijele godine. Izgradnjom tog objekta ne samo da ćemo podići kvalitetu tenisa nego bismo mogli kandidirati za organizaciju većih turnira.” Na konferenciji za novinare sudjelovali su i dopredsjednik HTS-a Neven Nakić, predsjednik TK Šubićevac Ivica Kostanić, zamjenica direktora turnira Iva Čogelja i izvršni direktor HTS-a Vladimir Jovanoski. Kostanić je istaknuo da je klub organizacijski potpuno spreman za priredbu ovakvog ranga.

“Klub je osnovan prije četrdeset godina i imamo dosta iskustva. Ovo je svakako izazov, no vjerujemo da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu”, rekao je Kostanić i zahvalio Zajednici sportova Grada Šibenika na dodijeljenom priznanju za 40 godina uspješnog djelovanja. Neven Nakić je među ostalim istaknuo planove HTS-a i Šibenika o nadogradnji teniske infrastrukture i planovima za dodatne projekte, a Iva Čogelja potvrdila je da su došle brojne prijave igrača, od čega je 80% iz inozemstva. “Šibenik je već bio domaćin profesionalnim turnirima, ali onima za tenisačice iz serije ‘Biseri Dalmacije’. Sada će biti domaćin tenisačima. Nažalost, zbog aktualne situacije bez mogućnosti da dođu gledatelji, ali ćemo imati video stream koji će se moći pratiti na internetskim stranicama HTS-a i TK Šubićevac”, rekao je Vladimir Jovanoski.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.