Datum objave: 23. Studeni 2020

DOBRA VIJEST / Dario Šarić ostaje u Sunsima, za produljenje ugovora bit će isplaćeno 27 milijuna dolara

Diana Ferić
Diana Ferić

Dario Šarić ostaje u Phoenix Sunsima, kako javlja to uvijek pouzdani Adrian Wojnarowski prema čijim bi saznanjima ponajbolji hrvatski košarkaš za franšizu iz Arizone trebao potpisati trogodišnje produljenje ugovora. Spominje ESPN-ov NBA insajder i svotu koju će franšiza proslijediti za osiguravanje Šarićevih usluga u produljenju ugovora. U pitanju je iznos od 27 milijuna američkih dolara, piše Telegram.hr.

Šarić je iz Europe, odnosno Anadolu Efesa, u NBA ligu stigao u sezoni 2016./17. i prilično se brzo dokazao među Philadelphia 76ersima gdje je ubrzo postao i miljenik publike i igrač iz udarne petorke. Ipak, u svojoj trećoj sezoni ondje mijenjan je kao dio paketa igrača u Minnesota Timberwolvese iz kojih je u suprotnom smjeru stigao Jimmy Butler. Niti jedan niti drugi, znano je, više nisi na adresama na koje su bili poslani. Zaključio je Šarić sezonu, a potom preselio među Sunse.

S prosjecima od 10,7 poena, 6,2 skoka i 1,9 asistencija po utakmici, kao starter u 51 od 66 odigranih, i s prosječnom minutažom u trajanju od nešto više od polovice susreta, Šarić se potvrdio kao koristan igrač, a time i kao uklopljiv u narasle ambicije franšize koja napokon, nakon deset godina zaustavljanja po završetku osnovnog dijela sezone, cilja na doigravanje.

Pogledaju li se utakmice odigrane u balonu, Šarić je tu imao još jače argumente u nagovaranja poslodavaca na dulji ostanak. Sudjelovao je u svih osam pobjeda svog tima s prosjecima od 14,8 koševa i 7,8 uhvaćenih lopti po večeri.

Rasterećen po pitanju što donosi sutra, opušteniji i mirniji s nešto duljim ugovorom, mogao bi biti još mirnije ruke i čvršći pod obručem. Računaju na to i Sunsi.

Iz kategorije: Sport