Datum objave: 17. Kolovoz 2020

NOVI POKUŠAJ PRODAJE / Objavljen Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d.

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik objavio je Javni poziv za  prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika.

Predmet  poziva je prodaja 297.056 dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik  s.d.d., u vlasništvu Grada Šibenika, nominalne vrijednosti 59.411.400,00 kuna, a što iznosi 95,59 % temeljnog kapitala, za početnu cijenu od 100.000,00  kuna.

Kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuditelja bit će najviša ponuđena cijena izražena u kunama pod uvjetom da je ponuditelj ispunio sve uvjete iz Javnog poziva.

Natječajni postupak trajat će 8 dana od dana objave Javnog poziva u javnim glasilima, odnosno od 17. kolovoza.

Za vrijeme trajanja Javnog poziva ponuditelj može dobiti na uvid podatke o poslovnom i financijskom stanju HNK Šibenik s.d.d. uz prethodni pisani zahtjev i uplatu 1.000,00 kuna u Proračun Grada Šibenika.

Na Javnom pozivu moći će sudjelovati sve fizičke osobe državljani Republike Hrvatske, fizičke osobe strani državljani, pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i strane pravne osobe.  Ponuditelji koji sudjeluju na Javnom pozivu  dužni su  uplatiti jamčevinu u visini 100.000,00 kuna  u Proračun Grada Šibenika. Jamčevina koju ponuditelji polože, a čije ponude ne budu  prihvaćene, vratit će se ponuditeljima najkasnije u roku od 15 dana od dana okončanja postupka po donošenju Odluke o odabiru.

Nedavno je objavljeno da su predstavnici jedne  kolumbijske grupacije, čiji se interesi protežu od građevine, zdravstva, turizma pa do sporta, boravili u Šibeniku i bili na finalu Kupa te iskazali ozbiljnu namjeru da ulože u šibenskog nogometnog prvoligaša

Iz kategorije: Sport