Sidebar Menu

Datum objave: 20. Prosinac 2019

SVAKA IM ČAST:Šibenski studenti jedini u Zagrebu imaju svoj košarkaški klub i dobro im ide

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski studenti jedini u Zagrebu imaju svoj  studentski košarkaški klub koji se, naravno, zove "Šibenik" pa i tako pronose glas o Šibeniku kao gradu košarke i sporta općenito.

"Na ideju da se okupimo došli smo prije godinu i pol dana  na inicijativu ljudi iz  KK Šibenik. Nas nekoliko je htjelo nastaviti igrati košarku u  Zagrebu, ali za to nismo dobili priliku pa smo zaključili da je najbolje da osnujemo svoj klub. Bilo nas je u početku osam - devet a danas nas ima 14. Imamo redovne  treninge, dresove i igramo utakmice. Po organizaciji i načinu funkcioniranja  smo kao profesionalci. Puni smo entuzijazma je puno, ali nemamo neku financijsku potporu", kaže Ricardo Kulušić, predsjednik tog kluba.

 U prošloj sezoni su došli do finala u utakmicama za ulazak u prvu ligu, a veliku potporu imaju s tribina. Njihove utakmice ne propuštaju šibenski studenti. Dođe ih najmanje oko 40. Takvu potporu nemaju drugi klubovi s kojima se susreću.

Prilog o njima ovih je dana snimila u Televizija student.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.