Datum objave: 18. Rujan 2018

Odličan rezultat:Valovci osvojili treće mjesto na finalnoj match race regati u Tivtu

Diana Ferić
Diana Ferić

Posada Jedriličarskog kluba Val  u kojoj su bili Marko Smolić, Juraj Radačić, Roko Copić i Marin Golem  ostvarili su odličan rezultat na finalnoj regati Europskog match race toura, koja je održana proteklog vikenda u crnogorskom Tivtu. Valovci su u jakoj seniorskoj konkurenciji osvojili treće mjesto i popeli se na postolje. U polufinalu su izgubili 3:1 od poljske posade koju je predvodio kormilar Piotr Harasimovitz. Poljaci su u finalu pobijedili Francuze.

Iznenađujući je to rezultat Valove posade, posebno nakon razočaravajućeg osmog mjesta na Europskom juniorskom prvenstvu u dvobojskom jedrenju, koje se jedrilo u Šibeniku prije desetak dana, kažu u  upravi tog Jedriličarskog kluba.

Počela je i sezona regata za klasu Optimist, u kojoj JK Val predstavlja novu generaciju jedriličara. Ovoga vikenda u Puli su se na startu našli Marko Dabro, Petar Stojnić i Antun Zajc. Doduše, nijedan dan se nije jedrilo zbog konstante bonace, no novu priliku dobit će na Državnom prvenstvu za Optimiste u Zadru tijekom studenog.

Što se regata u Šibeniku tiče, prva iduća je na rasporedu 29. rujna, na Dan grada Šibenika, kada će pred šibenskom rivom startati jedriličari u klasi Laser.

(Foto: Porto Montenegro Yacht Club)

 

Iz kategorije: Sport
Označeno u: