Datum objave: 26. Srpanj 2018

Hrvatska u vaterpolu izgubila od Srbije,Tucak sudce nazvao poluidiotima

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u polufinalu Europskog prvenstva u Barceloni od Srbije s 7-9 (3-5, 1-1, 1-1, 2-2) te će u subotu igrati za brončano odličje, a hrvatski izbornik Ivan Tucak, koji je zbog odluke sudaca morao otići dok je utakmica trajala sudce je, nakon utakmice u izjavi za HTV, nazvao poluidiotima.

 

Sraz svjetskih prvaka i Srba, koji su aktualni olimpijski i europski prvaci, pripao je Srbiji koja je tako prekinula niz od tri uzastopne hrvatske pobjede. Hrvatska su presudili upravo katastrofalna realizacija napada s igračem više budući da je od čak 14 prilika iskorištene samo tri. Usto, Hrvatska se nije prilagodila sudačkim kriterijima i veći dio utakmice velika nervoza je utjecala na igru Barakuda. U prvoj trećini postignuto je čak sedam golova, uz vrhunski vaterpolo s obje trane. Ipak, Srbi su, za razliku od Hrvatske, imali skoro stopostotnu realizaciju igrača više jer su svih pet golova postigli s prednošću igrača. Naši vaterpolisti nisu uspjeli zaustaviti Miloša Ćuka, koji je zabio čak tri gola, a nakon što je Joković izjednačio na 2-2, Barakude propuštaju situaciju s dva igrača više, a potom je i vratar Mitrović obranio "zicer" Lončaru, pa Srbi prvu četvrtinu dobivaju s 5-3, piše večernji.hr.

 


Početkom druge četvrtine isključeni su zbog međusobnog udaranja Fatović i Ćuk, a u redove obje momčadi se uvukla velika nervoza. Pogotkom Mandića Srbi dolaze do tri gola prednosti (6-3), a kapetan Bušlje golom za 4-6 ne dopušta da se protivnik odvoji. U zadnjim sekundama druge četvrtine srpski vratar Mitrović brani šut Šetke u trenucima kada je Hrvatska imala igrača više. Upravo je igrač više radio razliku u prvom poluvremenu jer su Barakude od 8 napada s igračem više realizirali samo dva.


Treća četvrtina je započela sa šutevima Garcije i Buljubašića koji su završili na gredi, a Hrvatska je propustila još tri puta igrača više. Nakon puno propuštenih šansi Barakuda, Mitrović s krila pogađa za vodstvo Srbije 7-4. Bušlje konačno, nakon devet neiskorištenih situacija igrača više, pogađa za 5-7. Zadnja četvrtina započela je isključenjem hrvatskog izbornika Ivice Tucka zbog prigovaranja, a Prlainović s igračem više postiže gol za vodstvo Srbije 8-5 šest minuta prije kraja. Vukičević iz peterca smanjuje na 8-6, no Mandić lobom tri minute prije kraja opet diže na nedostižnih 9-6. Vukičević smanuje na 7-9. Ante Vukičević s tri i Andro Bušlje s dva gola bili su najbolji kod Hrvatske, dok su Miloš Ćuk i Dušan Mandić zabili po tri gola za Srbe. Hrvatska će u subotu igrati za treće mjesto s poraženim iz susreta Španjolske i Italije. HRVATSKA: Bijač ( 7obrana), Macan, Fatović, Lončar 1, Joković, Buljubašić, Vukičević 3, Bušlje 2, Miloš, Vrlić 1, Šetka, Garcia, Marcelić. SRBIJA: B. Mitrović (7 obrana), G. Pijetlović, Mandić 3, Rašović, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 1, S. Mitrović 1


 

Iz kategorije: Sport