Datum objave: 08. Svibanj 2018

VK Krka opet ima sportaše dostojne nacionalne izborne vrste

Diana Ferić
Diana Ferić

Veslači šibenske Krke pozvani su u hrvatsku veslačku reprezentaciju koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Francuskoj, nakon uspjeha koji su postigli na Olympic Regatta Course u Minhenu, najjačoj svjetskoj veslačkoj regati za juniore koja je održana proteklog vikenda. Među više od tisuću veslačica i veslača iz Europe, Latinske Amerike i Azije, kao članovi izborne vrste, sudjelovali i momci iz Šibenika predvođeni trenerom Milanom Radečićem.

 

 

Nino Perišić je veslao u četvercu na pariće zajedno s Franom Gabrom iz Tisnog, Ivanom Šarićem momkom iz Makarske s boravištem u Zagrebu, te (prvog dana Regate) s Karlom Borkovićem iz Splita, odnosno (drugog dana regate) Goranom Mahmutovićem također iz Splita. Radi se o posadi čiji bi nastup prvog dana ocijenili osrednjim, uz napomenu da se veslalo u uvjetima jakog kontra-vjetra. U subotu su bili četvrti iza Engleza, Čeha i Poljaka. Nedjeljni nastup s promjenom štrokera, iskustvom iz prethodnog dana, ali i smirenjem vjetra, donio je bolje veslanje u polufinalu u kojem su u tijesnoj utrci s Poljskom i Švicarskom izborili plasman u A-finale u kojem su zauzeli peto mjesto iza dvije posade Njemačke, te Britanaca i Čeha, uz pobjedu nad jako dobrim Poljacima. Nakon Regate izbornik je posadu u nedjeljnom sastavu prijavio za nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj (Gravelines, 26.-27. svibnja). Teško je reći koliki je ovoj posadi realan domet, radi se o vrlo snažnim momcima koji znaju veslati i kojima treba još zajedničkog rada, ali da bi se na EP mogli boriti za medalju nije nemoguće očekivanje.

 

 

Kristijan Papak i Jerko Radovčić veslali su u Minhenu četverac „bez“ kormilara s kolegama i prijateljima iz V.K. „Jadran“ Rijeka Dominikom Omerovićem i Gianniem Amižićem. Prvog dana nisu uspjeli ući u finale, ali su pokazali da su spremni „izginuti“ od prvog do zadnjeg metra. Drugog dana velikog Natjecanja opet su pokazali da su izvrsni u prvoj polovici utrke, ali i da im nedostaje izdržljivosti u zadnjih 200 metara. Doduše vjetar ih je baš u toj fazi utrke bacio u bove što im svakako nije pomoglo u okolnostima kad je teško i disati, a kamoli misliti o pravcu. Svakako je lijepo reći da je njihova srčanost nagrađena odlukom izbornika o odlasku na EP u disciplini četverac „sa“. Nisu za borbu za medalju na EP, ali da će ih se imati što pitati u svezi plasmana u A-finale – to svakako hoće!
Sve u svemu ponosni smo što možemo reći da se i ove godine „Krka“ može pohvaliti, kao malo koji klub u Šibeniku i i Županiji, da opet ima sportaše dostojne nacionalne izborne vrste. Još uvijek nije to ona najviša svjetska klasa kao što je to npr. bio slučaj lani, ali kad se zna da su sva trojica i iduće godine juniori onda je razumljiva rečenica predsjednika Kluba koji je nastup u Minhenu prokomentirao ovako: „Dobili smo ono što smo htjeli… iskustvo sučeljavanja s velikim veslačkim nacijama što će biti od iznimne važnosti za iduću godinu i nastup na SP u Tokiju… a u Klubu ima još momaka i cura koji će tek iduće godine biti pravi!“

 

 

„Dodajmo na kraju da su braća Lončarić (Anton i Patrik), naši najveći aduti za osvajanje svjetskih odličja, drugog dana Regate doživjeli svoj prvi poraz nakon dugo vremena i to baš od posade koja dolazi iz zemlje domaćina ovogodišnjih Youth Olimpyc Games koje će se ove godine održati od 1.- 6. Listopada u Buenos Airesu (Argentina)! To je poraz koji ne boli, jer pametnima poraz može puno više vrijediti nego budalama pobjeda!“, kažu u upravi VK Krka.


 

Iz kategorije: Sport