Sidebar Menu

Datum objave: 16. Travanj 2018

Odličan rezultat "valovca" Roka Copića na Europskom jedriličarskom prvenstvu na Balatonu

Diana Ferić
Diana Ferić

Roko Copić je na Europskom juniorskom prvenstvu u klasi Laser Radial, koje je održano u Mađarskoj, na Balatonu, izborio „zlatnu skupinu“ i završio na 36. mjestu. To je ujedno i najbolji rezultat hrvatskih jedriličara na ovom prvenstvu. Natjecalo se 250 jedriličara iz cijele Europe.

 

Od osam hrvatskih reprezentativaca u Mađarskoj, nastupila su i tri člana JK Val iz Šibenika. Marko Smolić je finalni dio programa završio u „srebrnoj skupini“ u kojoj je zauzeo prvo mjesto. Lucija Ružević je u ženskoj konkurenciji do 17 godina završila na osmom mjestu.

 

„Prvenstvo je obilježio lagan vjetar. Od devet dana koje smo proveli na Balatonu, samo četiri dana smo jedrili. Mogu reći da su naši jedriličari dali sve od sebe po takvim vremenskim uvjetima. Nastavljamo dalje predano i profesionalno, znamo da smo na dobrom putu za još bolje rezultate“, rekao je trener valovac Teo Piasevoli.

 

Idući izazov za Valove reprezentativce bit će Svjetsko prvenstvo u njemačkom Kielu.
 

Iz kategorije: Sport
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam