Sidebar Menu

Datum objave: 11. Prosinac 2017

Uspješan nastup šibenskih jedriličara na zahtjevoj međunarodnoj regati u Puli

Diana Ferić
Diana Ferić

Regata "Sveti Nikola" u Puli bila je uspješna za šibenske jedriličare. U konkurenciji gotovo 600 natjecatelja, po hladnoći, jakim vjetrovima i na velikim valovima, u Puli su nastupili pobjednici nedavno održanog Kup Branka Iljadice Rape u Šibeniku: Marko Smolić i Roko Copić u klasi Laser Radial te Juraj Radačić u klasi Laser Standard.

Prognoza je bila loša, pa je trener Teo Piasevoli na put poveo najstarije tinejdžere, odnosno one koji su pobijedili prošli tjedan na Šibenskoj regati krstaša. U tri dana jedrena su četiri plova po hladnim i valovitim uvjetima.

Roko Copić ukupno je završio na drugom mjestu, nakon što je u cilj ulazio 1., 14., 2. i 4. Marko Smolić nije stigao do pobjedničkog podija, jer je drugog dana regate dobio virozu.

Juraj Radačić je u klasi Laser Standard bio četvrti što je sjajan rezultat. Iako je radio sve ulaze u cilj kao treći, diskvalifikacija zbog ranog starta u trećem plovu ga je udaljila s podija.

Regata "Sveti Nikola" u Puli je najveća regata u Hrvatskoj i međunarodnog je karaktera.
 

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam