Sidebar Menu

Datum objave: 04. Prosinac 2017

Šibenska regata krstaša: Kup Branka Iljadice Rape osvojili šibenski juniori!

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je u subotnjem spektaklu pred šibenskom rivom među 35 jedrilica pobjedu odnijela posada Fatamorgane iz splitskog JK Mornar u nedjelju se pobjednici svih skupina jedrili na istim jedrilicama tipa Platu 25.

Na startu se pojavilo pet posada, jedrilo se pet plovova, a nakon napete završnice pobijedila je najmlađa posada - pet tinejdžera iz JK Val, inače juniorski laseraši, koji su regatavali pod imenom X-Cite. Posadu je predvodio Marko Smolić, a u kokpitu su se nalazili i Luka Piasevoli, Martin Petković, Juraj Radačić i Roko Copić. Mladi Šibenčani odlično su se snašli po buri koja je dosezala i do 20 čvorova te su na najbolji mogući način nastavili uspjehe koje šibenske posade već godinama ostvaruju na Šibenskoj regati krstaša.


Druga je bila posada splitske Fatamorgane, predvođena kormilarom Lukom Radelićem, treće mjesto osvojila je posada Moćan iz vodičkog JK Tijat, a četvrti su bili Zadrani iz JK Uskok s kormilarom Igorom Čupićem.


 

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam