Datum objave: 02. Svibanj 2017

Karmela Makelja nova seniorska prvakinja Hrvatske, Nives Radić srebrna, a Snježana Prgomet brončana

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanka Karmela Makelja uzelaje drugu titulu seniorske prvakinje Hrvatske u kickboxingu, na prvenstvu Hrvatske u low kicku za seniore koje je u nedjelju održano u Opatiji. Prije dva mjeseca je to napravila u full contactu, a sada i u low kicku iako je još uvijek juniorka.

Na natjecanju je bilo prijavljeno oko 100 boraca iz 50-ak klubova kluba iz cijele Hrvatske.
Boje kickboxing kluba „Dalmatino“ Šibenik branila je u kategoriji do 52 kg Snježana Prgomet, do 60 kg Karmela Makelja, a do 70 kg Nives Radić.

Najuspješnija je bila Karmela Makelja koja je u finalu imala za protivnicu Dianu Franke, odličnu seniorku, dugogodišnju prvakinju Hrvatske i standardnu seniorsku reprezentativku. Dogovorena strategija je bila da Karmela ne taktizira, nego da napadne agresivno i da cijeli meč pretvori u “tuču”. Ta strategija je iznenadila protivnicu, Karmela je napala kišom udaraca, tako da je nakon jednog snažnog Karmelinog krošea protivnica počela obilno krvariti. Nakon neuspješnih pokušaja zaustavljanja krvarenja, sudac je prekinuo meč i proglasio Karmelu pobjednicom, koja je time postala nova prvakinja Hrvatske.

Nives Radić je unatoč ozljedi meniskusa, i već zakazanoj operaciji koljena, odlučila nastupiti na ovom prvenstvu. U polufinalu joj je bila protivnica Maja Britvić iz Pule, izuzetno snažna mlada borkinja koja se inače natječe i u ultimate fightu. Vidjelo se da neće respektirati Nives koju je i napala snažnim ručnim tehnikama. Nives je uzvraćala i čak dva puta rušila protivnicu u knockdown pa je na kraju i pobijedila velikom bodovnom razlikom. Nažalost u ovom meču je došlo do loma kosti stopala, pa je unatoč liječničkom savjetu da ne nastupi u finalnoj borbi, Nives odlučila da nema predaje i stala ispred Helene Jurišić, aktualne prvakinje Europe. Protivnica je vidjela da je prisutna velika bol i odlučila se za povlačenje i udarce s distance, tako da je Nives zbog nemogućnosti kretanja teško stizala do nje. Protivnica je na kraju slavila sa samo bod-dva prednosti, a rendgenski snimak je kasnije potvrdio prelom kosti stopala.

Snježana Prgomet je nastupila u kategoriji do 52 kg iako je bila prijavljena u kategoriji do 48 kg, ali zbog manjka natjecateljica prebačena je u višu težinsku skupinu. Snježani je ovo bio prvi meč u životu i odlično se nosila s protivnicom iz Zagreba. Iako je izgubila na bodove, pokazala je izuzetnu srčanost u ringu i opravdala je trenerovo povjerenje.

Šibenskim natjecateljicama u kutu je bio trener Damir Lambaša, a voditelj puta je bio predsjednik kluba Darko Mikulandra.


 

Iz kategorije: Sport