Datum objave: 24. Ožujak 2017

Urednica sporta na Indexu, Dea Redžić o stanju u nogometu u Hrvatskoj: 'Silovanje' reprezentacije nije dobar put

Šibenik News
Šibenik News

Urednica Index Sporta, šibenska novinarka, Dea Redžić uoči večerašnje nogometne utakmice između Hrvatske i Ukrajine koja se igra u Zagrebu komentirala je stanje u nogometnom svijetu Lijepe Naše.

 

Svoja razmišljanja podijelila je s kolegama s N1.


- 'Silovanje' reprezentacije nije dobar put, ali razumijem nezadovoljstvo među navijačima kao i one kojima se ogadilo dolaziti na utakmice reprezentacije - rekla je.

 

'- O uzrocima smo godinama pisali s puno srca i točno. Sada moramo govoriti što dalje, što ako na svakoj utakmici strahujemo da ona ne može biti odigrana? Stvari su apsolutno izmakle kontroli. Ljudi dižu ruke sami na sebe. Jedni ne razumiju zašto se bacaju baklje na teren, a drugi dio ekstremnijh navijača, čiji čin jest estreman, ima svoje motive - pojašnjava Redžić.


Smatra kako je inicijativa za donošenje postojećeg Zakona o sportu bila dobra, ali također misli da aktualni zakon nije dobar i da ga treba mijenjati.

 

- Puno navijača mjesecima drži transparente koji imaju natpis ZOS. Imamo Zakon o sportu koji je loš. Taj zakon je bio pionirski projekt jer je opalio šamar političarima koji nisu makli prstom da se postave prioriteti. Našla se skupina navijača koji su iz kafića uspjeli su promijeniti taj zakon, ali on nije dobar jer se ne poštuje. Gdje je ta sportska inspekcija. U svakoj županiji imate inspektore primaju plaće, što oni rade? - pita Redžić.

 

Smatra kako je za ovakvo stanje ponajviše odgovorna politika.


- Ovo traje od 2014. Čuju li političari svoje izjave, jesu li svjesni licemjerja? Terorizira me Kolinda i svi oni njeni prijatelji koje licemjerno proziva pred predsjednikom UEFA-e i kaže da je došlo vrijeme za kraj ljudima koji iz lože drmaju nogometom. Mene ne teroriziraju navijači koji su se protiv takvih borili. Ne opravdavam tučnjavu i ZDS, ali jednostavno ne mogu se pomiriti s tolikom količinom licemjerja kod naših političara - kazala je Dea.

 

 

Naslovna fotografija: Dea Redžić, Facebook

Iz kategorije: Sport