Datum objave: 20. Veljača 2017

Nova berba medalja za borce taekwondo kluba 'Juraj Dalmatinac'

Šibenik News
Šibenik News

Članovi šibenskog taekwondo kluba 'Juraj Dalmatinac' nastupili su na otvorenom turniru Knin open 2017 održanom proteklog vikenda. Nastupilo je 11 klupskih boraca koji su osvojili ukupno pet medalja pa je klub bogatiji za jednu zlatnu te po dvije srebrne i brončane medalje.

 

Na turniru je nastupilo 499 natjecatelja iz 57 klubova iz BiH, Slovenije i Hrvatske.

 

- Najveći uspjeh ostvarila je Ira Lambaša u konkurenciji mlađih kadetkinja do 51 kg. Ona je u polufinalnoj borbi pobijedila protivnicu iz Splita rezultatom 6:1, a u finalnoj je bila bolja od protivnice iz Gospića koju je savladala 14:4. Malo do zlata je falilo i našem predstavniku Xing Yu Chenu u konkurenciji mlađih kadeta do 51 kg. On je u polufinalnoj borbi slavio protiv natjecatelja iz Zadra, ali je nažalost izgubio u finalu od protivnika iz kluba Gacka, te je osvojio srebrnu medalju - poručuju iz kluba.

 

Istu medalju je osvojio i August Lambaša u konkurenciji malih olimpijaca do 24 kg osvojio je srebrnu medalju, dok je brončanu medalju osvojio Matej Desanić u konkurenciji juniora do 78 kg.

 

- On je u četvrtfinalnoj borbi pobijedio protivnika iz kluba Solaris iz Šibenika s visokih 22:0, da bi potom, u vrlo tijesnoj borbi, u polufinalu izgubio rezultatom 16:19 od protivnika iz Zagreba. Karla Drašković u kategoriji mlađih kadetkinja do 24 kg je također osvojila brončanu medalju - ističu.


Na natjecanju su nastupili još i Andrija Vlahov, Sara Rak, Tereza Berač, Lucija Desanić, Lana Lokas i Nora Lokas.


- Svi su se borili izrazito srčano, ali nažalost nisu uspjeli do medalje - iskreni su članovi kluba, dodajući da su ekipno u konkurenciji mlađih kadetkinja zauzeli visoko 6. mjesto između 57 klubova na ovom natjecanju.

 

Natjecateljima su u kutu bile trenerice Nives Radić i Ivana Lambaša.

 

Sljedeće natjecanje za borce „Jurja Dalmatinca” bit će „Dalmacija kup” na splitskim Gripama koji se boduje za državnu rang listu kadeta, a održava se 04. ožujka.

 

Iz kategorije: Sport