Sidebar Menu

Datum objave: 02. Veljača 2017

Proslavljeni jedrililčari Bašić i Vitaljić oduševljeni dolaskom European Match Race Toura u Šibenik

Šibenik News
Šibenik News

Ostalo je svega tjedan dana do početka najvažnije jedriličarske match race regate koja se ikad održala pred šibenskom rivom. European Match Race Tour bit će održan od 9. do 12. veljače u Šibeniku, u organizaciji Jedriličarskog kluba Val i Wave Sailing Centra, a okupit će europsku jedriličarsku kremu.

 

Prvi dan bit će rezerviran za prijave, trening i svečano otvorenje, a potom se tri dana jedri na jedrilicama Beneteau platu 25.

 

Ovaj prestižni događaj u svijetu dvobojskog jedrenja startat će, dakle, idućeg tjedna u Šibeniku, a potom se jedriličarska turneja nastavlja u Tivtu, Beču, Monaku, Ragusi, Kopenhagenu, njemačkom Ploenu, dok će finale biti organizirano u Raveni u rujnu 2017.  Javnu potporu organizatorima ovog međunarodnog jedriličarskog spektakla u Šibeniku pružili su i naši proslavljeni jedriličari Tomislav Bašić i Stjepan Vitaljić.

 

- Bilo mi je silno drago kad sam čuo da je Šibenik 'unutra'. Val i WSC su svakako zaslužili biti domaćini ovom elitnom natjecanju, jer se u Šibeniku radi ozbiljno i konkretno tijekom cijele godine. Dokaz za to je organizacija Državnog prvenstva u dvobojskom jedrenju u Šibeniku, za koje se počelo interesirati sve više posada. Međutim, tek kad se dobije organizacija ovakvog svjetskog toura, onda ljudi koji su izvan jedrenja imaju osjećaj da se događa nešto ozbiljno i zato je European Match Race Toura iznimno bitan za Šibenik i njegove jedriličare - izjavio je Tomislav Bašić, pobjednik World Match Race Cupa i jedriličar koji je od kasnih devedesetih ispisivao povijest hrvatskog jedrenja kao član ACI Match Race Teama

 

Svoje zadovoljstvo izrazio je još jedan član posade legendarnog ACI Match Race Teama, Stjepan Vitaljić. 

 

- Match race utrke su i dalje jako atraktivne i puno jedriličara želi sudjelovati na tim regatama. Ja se nadam da ću tijekom European Match Race Toura u Šibeniku uspjeti organizirati radionice, klinike ili treninge, to mi je gušt, a i volio bih podijeliti svoje znanje o jedrenju -  kazao je Vitaljić.

 

European Match Race Tour, kao medijski izuzetno atraktivan jedriličarski događaj, pratit će mnogi europski mediji, što će Šibeniku donijeti popriličnu količinu medijske pažnje. Prve posade u Krešimirov grad doći će već početkom idućeg tjedna, kako bi opipale vremenske uvjete u šibenskoj luci.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam