Datum objave: 01. Veljača 2017

Dodjeljene nagrade i priznanja: Slavlje Zajednice sportova grada Knina

Šibenik News
Šibenik News

Prvak Hrvatske u ribolovu u klasi Spin, Boris Šiljeg iz Športsko ribolovnog društva Krka te prvakinja Hrvatske u taekwondou za mlađe seniorke Ana Džanan iz Taekwondo kluba DIV Knin proglašeni su najboljim sportašom, odnosno sportašicom grada Knina u 2016. godini na svečanosti koja je jučer u organizaciji Zajednice sportova grada Knina održano u Domu HV.

 

Uz Borisa Šiljega za najboljeg sportaša još je bio nominiran i Antonio Zelić iz Atletskog kluba Sveti Ante, a uz Anu Džanan za najbolju sportašicu bila je nominirana i Katarina Komarica iz AK Sveti Ante. Nagradu je umjesto Ane Džanan primila predsjednica Taekwondo kluba DIV Knin Glorija Pinjuh.

 

Nagradu za najbolju mušku momčad dobili su prvaci Hrvatske u 2016. godini, juniori Malonogometnog kluba Kijevo Knin.

 

Najbolji sportaš s invaliditetom je Miren Gaković iz Kluba sjedeće odbojke Knin ’95.

 

Perspektivna ženska ekipa su mlađe kadetkinje Odbojkaškog kluba Mladost 2000, a perspektivna momčad kadeti NK Dinara.

 

Ženske nade kninskog sporta su Anja Anić Bare (Odbojkaški Klub Mladost 2000), Laura Klepica i Milana Vukmirović (Karate klub Tigar), Daniela Jelić, Lana Anić Kaliger i Mia Bilokapić (Atletski klub Sveti Ante) te Stella Pinjuh (Taekwondo klub DIV Knin).

 

Muške nade kninskog sporta su Marko Jurković (Stolnoteniski klub Knin), Ivan Ercegovac (Atletski kub Sveti Ante), Denis Orlović i Stefan Vukmirović (Karate klub Tigar), Antonio Davidović, Mateo Pratljačić i Josip Teskera (Taekwondo klub DIV Knin) te Ivan Kološ, Sandro Rajić i Leonardo Štrbac (NK Dinara).

Najbolji trener je Dragan Pinjuh iz Taekwondo kluba DIV Knin, a osim njega još je bio nominiran i trener Atletskog kluba Sveti Ante Dražen Lasić.

 

Nagradu za sportskog djelatnika dobio je višegodišnji tajnik MNK Kijevo Knin, Rajko Matić, a za zaslužnog sportskog djelatnika Jure Zečević, jedan od osnivača i dugogodišnji predsjednik Saveza sportova grada Knina.

 

Priznanje Ureda za lokalni sport HOO-a dobila je dugogodišnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Ona se i obratila okupljenima naglasivši da su kninski sportaši najbolji ambasadori grada Knina.

 

Prema kninskom sportu, a posebno prema mladim kninskim sportašima svoje divljenje iskazao je i izaslanik predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač.

 

Laureatima se obratio i gradonačelnik Nikola Blažević istaknuvši da je Grad podmirio sve svoje obveze prema kninskom sportu u 2016. godini. Izrazio je i želju da Grad ubuduće može još više izdvajati za sport, za što će prethodno, kako je rekao, morati biti doneseni propisi na državnoj razini koji će omogućiti brži razvoj Knina.

 

Posebna priznanja Zajednice sportova grada Knina za dugogodišnju potporu u radu Zajednice dobili su Hrvatski olimpijski odbor te Ured za lokalni sport Hrvatskog olimpijskog odbora. Ista su dobili i državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Ivan Vukić i kninski gradonačelnik Nikola Blažević.

 

Priznanja Zajednice sportova grada Knina za dugogodišnju suradnju dobili su Veleučilište Marka Marulića te Zosja Grguričin iz Ureda Državne Uprave Šibensko-kninske županije.

 

Za potporu izgradnji atletske staze nagrađena je Anita Ercegovac, predsjednica udruge Čarobni Svijet.

 

Priznanja za dugogodišnju potporu u radu Zajednice sportova grada Knina dobili su DVD Knin (Miran Marelja, predsjednik), Čistoća i zelenilo (Miroslav Zorić, direktor), Zajednica sportova Šibensko-Kninske županije (Novica Ljubičić, predsjednik), Pučko otvoreno učilište Knin (Mato Milanović, ravnatelj), Upravitelj Knin (Ante Čajić, direktor), Šibensko-kninska županija (Tomislav Vrdoljak, zamjenik župana), Komunalno poduzeće Knin (Sanja Bebek, direktorica), Dječji vrtić Cvrčak (Anita Ercegovac, ravnateljica) i Gradsko društvo Crvenog križa Knin (Anđelka Balić, ravnateljica).

 

Na jučerašnjoj svečanosti koju je vodio Ante Nadomir Tadić Šutra svoje točke izveli su DFA Zvončići KUD-a Kralja Zvonimira te mališani iz Čarobnog svijeta.

Iz kategorije: Sport