Datum objave: 22. Prosinac 2016

Gdje ima dima, ima vatre: Šibenik domaćin elitnom European Match Race Touru

Šibenik News
Šibenik News

Glasine su se pokazale istinitima - Šibenik je dobio organizaciju prve regate u sklopu European Match Race Toura, najjačeg i najprestižnijeg natjecanja u dvobojskom jedrenju u Europi. Vodstvo European Match Race Toura prepoznalo je uspjehe JK Vala i Wave Sailing centra u organiziranju match i fleet regata u protekle dvije godine, a uvrštenje Šibenika u raspored za 2017. godinu veliko je međunarodno priznanje šibenskom, ali i hrvatskom jedrenju.

 

Šibenik je na ovaj način postao ravnopravan s velikim jedriličarskim centrima, budući da se European Match Race Tour održava i u Tivtu, Beču, Monaku, Ragusi, Kopenhagenu, njemačkom Ploenu, a finale će biti organizirano u Raveni u rujnu 2017.

 

U Šibeniku će se, dakle, od 9. do 12. veljače 2017., okupiti europska jedriličarska elita. Prvi je dan rezerviran za prijave, trening i svečano otvorenje, a potom se tri dana jedri na jedrilicama Beneteau platu 25.

 

Korist od dobivanja domaćinstva ovog prestižnog europskog natjecanja neće imati samo JK Val i WSC. European Match Race Tour, kao medijski izuzetno atraktivni jedriličarski događaj, pratit će mnogi europski mediji, što će Šibeniku donijeti popriličnu količinu medijske pažnje. Uostalom, službeni medijski kanali European Match Race Toura već su počeli s reklamiranjem prve regate u Šibeniku, objavljujući fotografije i videosnimke grada koji nazivaju 'biserom Jadrana'.

Iz kategorije: Sport