Datum objave: 17. Prosinac 2016

Finale WSC Fleet Racea ovoga vikenda pred šibenskom rivom

Šibenik News
Šibenik News

Nakon match race finala, koje su u studenom održalo u Šibeniku, a na kojemu je pobijedila posada Tonka Rameše, Wave Sailing Centar i JK Val za ovaj vikend najavljuju i finale u flotnom jedrenju.

 

Mjesto u finalu, koje će biti održano 17. i 18. prosinca u šibenskom zaljevu, osiguralo je četiri posade.

 

S Kvarnera dolazi mlada ekipa koju je okupio skiper Frane Grega iz Kostrene, kojima je želja iz laserskog prijeći u ozbiljno timsko jedrenje. U Šibenik dolazi i Mareus Sailing Team predvođen Lukom Jerčićem, a predstavnik Wave Sailing Teama branit će perspektivna ekipa Luke Piasevolija, koja je nedavno odnijela pobjedu na Valovom kupu za monotipe.

 

Na WSC Fleet Race dolazi i TB Racing Team, jedna od naših najjačih match i fleet posada predvođena Tomislavom Bašićem i Stipom Vitaljićem. U povijest svjetskog jedrenja Bašić i Vitaljić upisali su se kad su 1997. godine osnovali prvi hrvatski tim za dvobojsko jedrenje, ACI Match Race Team, a već su godinu kasnije zauzeli 7. mjesto na ISAF Match Race ljestvici.

 

– Bit će to još jedna prekrasna regata ispred šibenske stare jezgre. Kopneni dio natjecanja odigrat će se u klubu Azimut, čijem osoblju zahvaljujemo na podršci. Sponzor prve nagrade je Adria Libar Yacht Training Center – rekla je Žana Karabatić iz agencije LINK385, zadužene za “kopneni” dio organizacije.

Iz kategorije: Sport