Sidebar Menu

Datum objave: 24. Studeni 2016

VIDEO: Izašao drugi trailer za grafičku novelu o Draženu Petroviću

Šibenik News
Šibenik News

Frano Petruša trenutačno radi na još jednom projektu posvećenom velikom košarkašu, šibenskom Mozartu, Draženu Petroviću. Nakon stripa, Petruša se odlučio i za animirani film pod istim nazivom 'The Boy' i upravo je objavio drugi trailer za crtić u pripremi. 

 

Napredak animiranog filma posvećenog velikanu može se pratiti putem društvenih mreža, a jedna od njih svakako je Facebook. Osim što se Petrušin napredak u stvaranju filma može pratiti, može se i financijski podržati, a svatko tko to želi učiniti autora može kontaktirati putem E-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

Zašto sve to radi, Frano je objasnio na Facebook stranici Dječak.

 

Pa kaže:

 

Razlog

Košarka sa prostora bivše Jugoslavije svoj je uspjeh izgradila na radu, trudu i odricanju. Vrlo je to rijetka pojava u današnjoj RH, u svim sferama društva, ako smijem primjetiti.
Besciljnost, praznina i jad, uhodano u korak sa neznanjem, glavne su odlike hrvatskog političkog, kulturnog, znanstvenog i sportskog miljea.

Život Dražena Petrovića dodirnuo je i inspirirao mnoge. O njemu je napisano dosta knjiga i podeblja monografija.
No, period njegovog djetinjstva dodirnut je tek sa par uspomena, podkrijepljenih tek pokojom fotografijom ili pričom.

Njegov pristup radu je danas mitološki.
Došlo je vrijeme da oživimo taj mit.

Video

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam