Datum objave: 27. Listopad 2016

Šibenik dočekuje finalnu Match race regatu koju će dokumentirati kamere sa sv. Mihovila

Šibenik News
Šibenik News

Od 4. do 6. studenog, u organizaciji Wave Sailing centra i JK Val, u Šibeniku će biti održana finalna match race regata. Odlučujuća je to utrka iz serije WSC Match Race regata koje su se ove jedriličarske sezone održavale pred šibenskom rivom. Riječ je o dinamičnim, kontaktnim "jedan na jedan" utrkama, koje traju oko petnaest minuta, a sudjelovanje u finalu zasad je potvrdilo šest posada.


Na startu finala WSC Match Racea pojavit će se hrvatske posade Hrvoja Petrovića, Tonka Rameše, Tea Piasevolija, Ratka Štibrića, Borisa Sabolića i olimpijca Pavla Kostova, dok će iz Slovenije doći posada Bojana Rajara. Konačan popis posada bit će objavljen dan prije početka regate. Osim što se radi o finalnoj WSC Match Race regati, utrka je ujedno i državno prvenstvo.


Iz Wave Sailing centra napominju da su, osim sportskih, ciljevi manifestacije promocija Šibenika i produljenje turističke sezone, budući da su jesenjski i zimski mjeseci u šibenskim match race regatama - udarni. Također, ove se godine finalna WSC Match Race regata organizira u sklopu akcije „Tikula za Val“, kojom se prikupljaju sredstva za gradnju novih prostorija JK Val. Stoga organizatori pozivaju sve ljubitelje jedrenja i prijatelje Vala da donaciju uplate na žiro račun Jadranske banke: IBAN HR9524110061520000599 / Model HR 00 Poziv na broj 1928 – 2016.


Finalna WSC Match Race regata bit će snimana s tvrđave sv. Mihovila, sa šibenske rive, iz gumenjaka te iz drona, a uskoro će se cijeli snimljeni materijal naći na WSC-ovom YouTube kanalu. Za iduću godinu iz Wave Sailing centra najavljuju novu, još atraktivniju sezonu match race regata.

Iz kategorije: Sport