Datum objave: 16. Kolovoz 2016

Kauboji pobjedom nad Tunisom izborili četvrtfinale na Olimpijskim igrama

Šibenik News
Šibenik News

Nakon prvotnog poraza od Katra, tijesne pobjede nad Argentinom i velikim pobjedama protiv Danske i Francuske, hrvatska rukometna reprezentacija zaključila je prvi dio rukometnog olimpijskog prvenstva pobjedom nad Tunisom rezultatom od 41:26.


Izabranici Željka Babića u susret su ušli čvrsto i koncentrirano, te su kažnjavali dekocentraciju i pogreške tuniških igrača. Prva dva napada realizirao je Manuel Štrlek, te je prvih par minuta susreta hrvatska održavala prednost od 3-4 pogotka prednosti.

 

U 15. minuti tuniški izbornik morao je pozvati time-out kod rezultata 15:5 za Hrvatsku. U nastavku prvog poluvremena hrvatska prednost je rasla iz minute u minutu susreta, a u 28. minuti popela se na rekordnih +16. Na odmor se ipak otišlo rezultatom 25:10 za našu reprezentaciju.

 

U drugo poluvrijeme hrvatski reprezentativci krenuli su opuštenije, te su tuniški igrači dobili više prostora u napadu. Igralo se bržim tempom te su Tunižani uspjeli odgovarati golom na primljeni gol. U 43. minuti , Tunis je smanjio prednost te je zaostajao 12 pogodaka. Ipak, do kraja susreta Hrvatska je podigla prednost te je susret završio rezultatom 41:26.

 

U hrvatskim redovima zabijali su svi igrači, čime je ostvarena prvotna zamisao izbornika Željka Babića o rotaciji i odmoru istrošenijih igrača u prethodnim susretima. Ipak, najistaknutiji u hrvatskim redovima bili su Karačić sa 9 pogodaka te Mamić, Brozović i Čupić sa 5 golova. U tuniškim redovima najučinkovitiji bili su Soussi, Bannour i Boughanmi.

 

U četvrtfinalu Hrvatska će pokušati izboriti prolaz protiv reprezentacije Poljske u četvrtak u 1:30 po našem vremenu.

 

Piše: Iva Prpić

Naslovna fotografija: HRS Facebook

Iz kategorije: Sport