Datum objave: 08. Kolovoz 2016

Philadelphia 76ersi nisu skidali pogled s Daria Šarića koji je vrhunski 'spustio' Gasolu

Šibenik News
Šibenik News

'Čudo u Brazilu! Hrvatska je pobjedila Španjolsku! Slavite Hrvatsku, popijte koje piće', poruka je koju je šibenski košarkaš Dario Šarić poslao Hrvatskoj nakon pobjede nad europskim prvakom, košarkaškom reprezentacijom Španjolske rezultatom 72:70. 

 

Upravo su šibenski košarkaši u reprezentaciji obilježili prvu utakmicu iz Skupine B na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Mira Bilana povijest sporta pamtit će kao košarkaša koji je ubacio prvi koš, dok vjerojatno nitko neće zaboraviti vrhunsku blokadu Daria Šarića španjolskog asa s parketa, Paua Gasola u zadnjim sekundama utakmice. Ipak, najviše koševa ubacio je Bojan Bogdanović.

 

Dario Šarić, jedan od najvećih talenata svoje generacije u Europi koji od ove sezone igra na parketima NBA-a, bio je pod posebnom prismotrom kolega iz novog kluba Philadelphia 76ers. O svakom njegovom potezu na parketu Olimpijskih igra obavještavali su obožavatelje košarke putem svog Twittera. 

 

Bila je ovo velika utakmica kako za Hrvatsku, tako i za američki klub koji je sinoć na parketu imao svoja dva dečka na suprotnim stranama, Šarić 'The Homie'  za Hrvatsku i Sergio Rodrigez 'El Chacho' za Španjolsku.

 

Hrvatska u drugom kolu dočekuje Argentinu u srijedu, 10. kolovoza, u 3.30 minuta po hrvatskom vremenu. 

 

- Isplatilo se čekati ponoć, a sutra radni dan. Dobijemo dvije tehničke, a momci razvale. Uh, koja blokada genijalcu Gasolu! Idealan završetak trilera.Sretan sam!!!! - jedan je od komentara s društvenih mreža pa je za vjerovati da će budnih biti i u utakmici protiv Argentine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Sport