Datum objave: 10. Lipanj 2016

Pred odlazak u Rio, hrvatski vaterpolisti spremaju se u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, tijekom zajedničkih priprema u Zagrebu, objavio je popis reprezentativaca na koje računa za pripreme za nadolazeće Olimpijske igre, Rio 2016.

 

Službene pripreme za najvažnije sportsko natjecanje počinju 12. lipnja u Šibeniku, a već okupljenim reprezentativcima tamo će se pridružiti i Tuckovi izabranici iz VK Jug koji se nakon osvajanja prestižne Lige prvaka trenutno nalaze na zasluženom odmoru.

 

- Naša je želja na Olimpijskim igrama uključiti se u borbu za medalju, put je izuzetno težak kako nama tako i drugima. Mislim da imamo dobru reprezentaciju i ako sve odradimo najbolje što možemo vjerujem da se možemo nadati uspješnom rezultatu - izjavio je izbornik Ivica Tucak.

 

Izbornik Ivica Tucak za nadolazeće pripreme za Rio 2016., odabrao je sljedeće reprezentativce : Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Milaković, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Luka Lončar, Ivan Krapić, Boris Pavlović, Maro Joković, Anđelo Šetka, Antonio Petković, Loren Fatović, Petar Muslim, Luka Bukić, Sandro Sukno i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Ivan Asić, Pero Kuterovac, Igor Pezelj, Damir Luketić, Petar Coce i Renata Barić.

 

Na predstavljanju nadolazećih aktivnosti Hrvatske vaterpolske reprezentacije, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić i član Uprave tvrtke Deltron Ivica Bašić potpisali su ugovor o sponzorstvu, čime je Hrvatska vaterpolska reprezentacija dobila respektabilnog partnera.

 

Tvrtka Deltron već je niz godina generalni zastupnik i uvoznik vodećih svjetskih proizvođača klimatizacijske opreme koja je u iznimnoj važnoj, olimpijskoj godini odlučila podržati Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju.

 

- Tvrtka Deltron prepoznala je upravo Hrvatski vaterpolski savez zbog ostvarenih uspjeha na apsolutno svim velikim natjecanjima. Zadnja pobjeda VK Jug ukazuje da uspjeh hrvatskih vaterpolista nije rijetkost već učestala pojava te se nadamo da ćemo i na ovim Olimpijskim igrama pružiti odlične igre - izjavio je član Uprave tvrtke Deltron, Ivica Bašić.

 

- U ime Hrvatskog vaterpolskog saveza zahvaljujem se tvrtci Deltron. Zajednička ljubav prema vaterpolu urodila je suradnjom koja će uvelike pomoći vaterpolu. Veselim se zajedničkoj suradnji na obostrano zadovoljstvo - zaključio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

 

Nakon priprema u Šibeniku, Hrvatska vaterpolska reprezentacija seli u Dubrovnik gdje ih tijekom priprema od 20. do 23. lipnja očekuje i prijateljska utakmica s reprezentacijom Mađarske. Hrvatski vaterpolisti nakon toga putuju na međunarodni turnir u Herceg Novi gdje će od 23. do 26. lipnja odmjeriti snage s reprezentacijama Španjolske, Mađarske i Crne Gore.

 

Od 30. lipnja do 3. srpnja, na rasporedu su pripreme u Zadru dok od 3. do 10. srpnja slijede pripreme u Rijeci gdje će naši reprezentativci odigrati prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Italije. Nakon toga, od 15. do 17. srpnja slijedi Vodafone kup u Budimpešti, te od 21. do 24. srpnja sparing s Grčkom u Ateni.

 

Posljednje pripreme Hrvatska će obaviti od 24. srpnja u Zagrebu, a 28. srpnja zakazan je polazak za brazilski Rio de Janeiro gdje će na najvažnijem sportskom natjecanju pokušati obraniti zlatnu olimpijsku medalju iz Londona 2012.
 

Iz kategorije: Sport