Datum objave: 02. Svibanj 2016

Fenomenalna Karmela Makelja osvojila titulu viceprvakinje Hrvatske kao seniorka

Šibenik News
Šibenik News

U subotu, 30. travnja, održano je prvenstvo Hrvatske u low kicku za seniore u Poreču na kojem je nastupila i članica šibenskog kickboxing kluba Dalmatino, Karmela Makelj koja je kao najmlađa natjecateljica na turniru postala viceprvakinja Hrvatske. 

 

Makelja je po prvi put nastupila u seniorskoj konkurenciji, do 60 kilograma, među kojima su se našle natjecateljice koje su prethodno osvajale europske i svjetske medalja, dok je Makelja aktualna juniorska prvakinja Hrvatske. 

 

- U prvom kolu borila se protiv Katarine Bačić iz Zagreba. Karmela je cijelu borbu dominirala i privela borbu kraju u svoju korist, te je pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca. Time se plasirala u polufinale prvenstva. U polufinalnoj borbi ju je čekala Monika Babić iz kluba Leon Gym. U pravom ratu koji se odigrao u ringu 'pljuštali' su udarci bez zastoja. U prve dvije runde Karmela je gubila sitnom bodovnom razlikom, ali u trećoj je krenula na sve ili ništa, te je pojačala tempo koji je ionako bio previsok, okrenula je borbu u svoju korist i pobijedila jednoglasnokm odlukom sudaca, te se time plasirala u finale - poručuju iz kluba, te dodaju:

 

- Pobijeđene protivnice su ostale u nevjerici jer su poražene od juniorke, ali su ipak fer i sportski čestitale na zasluženoj pobjedi. Izmorena i ozlijeđena od prve dvije borbe, Karmela se nije najbolje snašla u finalu te je izgubila od iskusne seniorke Tene Lončarić iz kluba Spartan iz Zagreba odlukom sudaca i time osvojila srebrnu medalju i postala viceprvakinja Hrvatske.

 

Ovo je za Karmelu Makelju izvanredan rezultat i fenomenalan uspjeh, a svi su joj čestitali na izuzetnoj borbenosti tim više što je i dogodine još uvijek juniorka, ali već sada je pokazala da je u stanju pobjeđivati seniorke.

Karmeli je u kutu bio njen trener Damir Lambaša, a voditelj tima je bio predsjednik kluba Darko Mikulandra.
 

Iz kategorije: Sport