Datum objave: 22. Ožujak 2016

Najsnažnija ekipa u gradu: Članovi Powerlifting i fitness kluba Šibenik nikad bez medalje oko vrata

Šibenik News
Šibenik News

Trogir Classic Open 2016 naziv je nedavno održanog natjecanja u kojem su (ponovno) briljirali šibenski sportaši okupljeni u Powerlifting i fitness klubu Šibenik. I pri tome ne mislimo na nogometaše, vaterpoliste ili košarkaše, već one koji se bave disciplinama poput benchpressa ili, pak, powerliftinga.

 

Riječ je o sportu koji je zadnjih mjeseci posebno popularizirao Šibenčanin, Goran Šimić, koji je uskoro nakon svojih početaka, oko sebe okupio zavidan broj zainteresiranih mladića za ovaj sport.

 

- Jednostavno rečeno – napomenut će Šimić u objavi na društvenoj mreži Facebook, te nastaviti – napravili smo čudo za nas i za naš grad Šibenik sa osam medalja.

 

Foto: Josip Laća u akciji

 

I doista, dečki su si dali truda, znoja i snage i slavili kao kadeti i juniori u kategorijama do 93 kilograma pa i do 120 tijekom dvodnevnog natjecanja.

 

Ili, ovako:
Goran Šimić prvo mjesto u powerliftingu i benchpressu, kategorija do 83 kg
Matej Blaić prvo mjesto u powerliftingu i benchpress kadet do 93 kg
Tomislav Kesić drugo mjesto powerlifting, kategorija open do 74 kg
Krešo Kozić treće mjesto powerlifting, kategorija open do 93 kg
Josip Laća treće mjesto powerlifting, junior do 120 kg
Lovre Lucić drugo mjesto benchpress, kategorija open do 120 kg

 

Foto: Tomislav Kesić u osvajanju medalje i osobnog rekorda

 

Zanimljivo je spomenuti kako je ovo bilo prvo natjecanje većini šibenskih sportaša, odnosno već ostvarene zapažene nastupe i osvojene medalje imaju tek Šimić i Kesić. Upravo su oni na istom natjecanju u Trogiru ostvarili i državne, odnosno osobne rekorde u deadliftu. Tako je Šimić vlasnik državnog rekorda sa 250, a Kesić je postavio osobni rekord i on iznosi 230.

 

- Mi smo išli pobijediti sebe, prvenstveno, i ako je moguće donijeti koju medalju u naš grad – komentirao je Šimić hladne glave koji dan nakon natjecanja.

 

Foto: Goran Šimić u društvu kolega iz Rebel Warrior Gym-a

 

Šimić od ovog vikenda, a nakon održanog natjecanja i član tzv. kluba sedam. Naime, Šimić je u deadliftu postigao težinu tri puta veću od svoje tjelesne, te mu ukupni total u powerliftu iznosi sedam puta njegove tjelesne mase.


- To znači skupa čučanj, bench i deadlift što smo postigli samo nas troje na natjecanju – zaključit će i više nego uspješan Šimić.
 

 

 

Piše: Snježana Klarić

Foto: privatna arhiva

Iz kategorije: Sport