Datum objave: 10. Ožujak 2016

Novica Ljubičić novi predsjednik Saveza sportova: "Bez zdravog društva, nema jake Hrvatske"

Šibenik News
Šibenik News

 

Novica Ljubičić je novi predsjednik saveza sportova Šibensko- kninske županije. Na ponovljenoj skupštini dobio je 9 glasova više od svoje protukandidatkinje Linde Borak Antić. Sjednica je ponovljena zbog toga što je utvrđeno da je na prošloj izbornoj skupštini sredinom veljače došlo do povrede Statuta. Tu pobjedu je za Radio Šibenik komentirao Ljubičić.


"Hvala svima koji su glasali za mene, a i onima koji nisu, oni su mi još veća obveza da dokažem da ću svojim radom pokazati da su možda pogriješili u glasanju. Omjer između mene i drugog kandidata je 16 naprema 7 i drago mi je da su bili nazočni svi delegati" kazao je Novica.

 

Pred Novicom Ljubičić je veliki izazov kako bi Savez sportova mogao ispunjavati sve što se od njega u vezi s razvojem sporta i potporama sportskim klubovima očekuje. On kaže da je toga itekako svjestan.


"Mi moramo biti jedan servis i pomoći svim udrugama i klubovima u sportu. Danas je teško doći do sredstava, ali ja ću nastojati kroz proračun koji dobijemo od županije predložiti korektan razmjer između financiranja klubova i udruga. Novaca je malo, a zahtjeva je puno, ali trudit ću se da pomognem onima koji zaista dobro rade i radit ću na promociji sportova koji nisu dovoljno zastupljeni u medijima a ljudi u njima se itekako muče, bore i rade. Sport je odgoj društva a bez zdravog društva nema ni jake Hrvatske" poručio je Ljubičić.

 

LINDA ANTIĆ BORAK, proslavljena šibenska košarkašica i aktualna trenerica Šibenčanki, sportski je prihvatila poraz.


"Šest novih skupštinara, Novica je prošli put imao 10 glasova, ovaj put 16, matematika je jasna. Čestitam mu na pobjedi. Ja ću za sport i dalje raditi i funkcionirati u sportu, ovo mi nije prepreka, samo jedno novo iskustvo, a vrijeme će pokazati svoje" kratka je bila Antić Borak.

Iz kategorije: Sport