Sidebar Menu

Datum objave: 25. Siječanj 2016

Rogoznički kup radio-upravljanih jedrilica okupio 32 natjecatelja iz čak šest zemalja

Šibenik News
Šibenik News

 

Tijekom vikenda održan je 10. rogoznički kup, Državno prvenstvo radio-upravljanih jedrilica klase IOM (International One Metre), koje je okupilo čak 32 natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Norveške, Rumunjske i Turske.

Riječ je o natjecanju modela jedrilica u čemu je Hrvatska u samom svjetskom vrhu, uz Engleze i Francuze.

U Rogoznici, gdje je cijeloga vikenda trajala borba za hvatanje daška vjetra, održano je prvo šest kvalifikacijskih jedrenja, nakon čega su formirane dvije skupine. U neizvjesnoj završnici u nedjelju, najvjetrovitijem danu ove regate, Zvonko Jelačić iz splitskog JK Zenta u ukupnom je zbroju bodova zauzeto prvo mjesto, drugi je bio Ante Kovačević, a treći Mario Škrlj.

Uz Jedrilice klase IOM, održana je i regata "malih" modela klase Dragon Force 65, u kojoj su sudjelovali najmlađi takmičari iz Primoštena, Rogoznice i Splita, a pobjedu je odnio Teo Stefanovski iz JK Zenta.

Rogoznički kup i ove je godine organizirao šibenski JK Val, uz koordinacijsku pomoć članova udruge OKEA te podršku Turističke zajednice Rogoznica. 

 

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam