Datum objave: 23. Siječanj 2016

Slab vjetar prvog dana flotne regate WSC Fleet Race, sutra se očekuje bolje vrijeme

Šibenik News
Šibenik News


Danas u podne, pred šibenskom rivom startala je prva ovogodišnja flotna regata WSC Fleet Race Cup 2016, u organizaciji Wave Sailing Centra. Ukupno sedam posada bilo je podijeljeno u dvije grupe, no zbog nedostatka vjetra, samo su četiri posade iz prve grupe uspješno završile tri plova (planirani četvrti nije održan), dok jedrilice iz druge grupe nisu ni startale.

Rezultati prvog dana: prvo mjesto drži Murter Sailing Team (Tonko Rameša), druga je posada Squalo Bianco Racing (Frane Barbieri), treća je jedrilica WSC Teama (Teo Piasevoli), a četvrta je nakon trećeg plova posada Damira Desabote.

Regata se u šibenskom zaljevu nastavlja sutra, a organizatori se nadaju da će vremenski uvjeti omogućiti da starta i druga skupina od tri posade te da će, nakon ukupnog zbroja rezultata, biti održano veliko i malo finale.

U planu su još tri ovakve flotne regate u 2016. godini, a svi koji budu jedrili na njima dobit će bodove na osnovu kojih će moći nastupiti na velikom finalu koje će biti održano u rujnu.

Partner WSC Fleet Cupa 2016 je Adria Libar, yacht training centar iz Šibenika.

Iz kategorije: Sport