Datum objave: 15. Siječanj 2016

Prejaka bura: Flotna regata s osam posada otkazana za sljedeći petak

Šibenik News
Šibenik News

 

Osluškivanje vremenskih prilika do posljednjeg trenutka jučerašnjeg dana, organizatore prve flotne regate WSC fleet race cup ipak je primoralo na otkazivanje starta. Najavljena je jaka bura, pa su se natjecatelji međusobno dogovorili da će s regatom ipak pričekati tjedan dana, te je takav prijedlog organizator uvažio.

„ Moram reći da smo svi malo žalosni zbog toga. To je pokusna regata koja je trebala pokazati perspektivu ovakve vrste jedrenja i zapravo smo svi jedva čekali start. Vrijeme je čudno, najavljena je prejaka bura i nema smisla započeti regatu“, rekao je Denis Marinov iz JK Val.

Ipak nisu sve lađe potonule, termin regate premješten je za tjedan dana kada će vrijeme prema najavama prognostičara izgledati puno povoljnije za jedriličare.

U šibenskom zaljevu sljedećeg umjesto današnjeg petka nastupiti Teo Piasevoli (WSC Team), Tonko Rameša (Murter Sailing Team), Tomislav Bašić (TB Racing Team), Damir Desabota Team, Mato Mužević Team, Ana Gojčeta (She Team), Simon Triva (Prototip Šibenik) i Frane Barbieri (Squalo Bianco Racing).

„To su jaki jedriličari i šteta je đšto ih nismo vidjeli danas. Međutim i nama i svim ljubiteljima jedrenja potrebno je malo strpljenja i sve će doći na svoje“, rekao je Denis Marinov.
 

Iz kategorije: Sport