Datum objave: 09. Studeni 2015

Ragbijaši šibenskog kluba visokim rezultatom deklasirali Rijeku u prijateljskom susretu

Šibenik News
Šibenik News

 

Jučer je u Mandalini odigrana prijateljska utakmica između ragbi kluba Šibenik i ragbijaša Rijeke. Šibenik je dominirao u cijelom susretu i na kraju potpuno zasluženo došao do pobjede rezultatom 34:17. Pedesetak ljudi u publici moglo je uživati u lijepim potezima i dobroj igri, a utakmicu je vodila sutkinja Petra Drušković iz Splita.

Šibenik je rano poveo zgoditkom Martinovića ali je Rijeka jednako brzo izjednačila nakon greške šibenske obrane preko Bjelobabe. Nakon tog početnog ispitivanja vrlo brzo domaći igrači shvatili su da dominiraju u skupu i da je tu šansa za pobjedu tako da do kraja poluvremena preko Baričića Šibenik dolazi do prednosti 10:5 i osvaja većinu skupova kojih je bilo podosta. Bukić nije kao inače imao dobru realizaciju u pretvaranjima tako da u prvom poluvremenu nije ni jednom pogodio ali je zato u drugom dijelu sve to promijenio. Prvo je odličnim prodorom kroz riječku obranu postigao zgoditak i pretvorio ga za prednost 17:5. Riječani još jednom brzo uzvraćaju zgoditkom Oštarića i dolaze na 17:10 i održavaju utakmicu neizvjesnom. Odmah nakon toga Bukić je pogodio kaznu i odveo domaće na razliku od 10 poena, 20:10.

Drugim zgoditkom pojačanje Šibenika iz susjednog kluba Atletiko Filip Jakov, Danijel Baričić diže opet prednost na 27:10 za domaće, a šibenski centar Mate Martinović odličnim prodorom od 30 metara kroz riječku obranu postiže svoj drugi zgoditak i rješava pitanje pobjednika. Riječani ne odustaju i discipliniranom igrom postižu još jedan zgoditak i nadu da bi do kraja utakmice mogli preokrenuti tijek, međutim bilo je kasno i utakmica je završila 34:17. 

"Rijeka se pokazala kao ozbiljna ekipa s jako discipliniranim igračima među kojima je dosta mladih momaka od kojih se puno očekuje. Domaći momci pojačani s nekoliko igrača iz Svetog Filip i Jakova su dominirali i zasluženo pobijedili. Igra je bila dobra na svim pozicijama ali je do izražaja došla nedisciplina i nepoštivanje nekih elemenata igre zbog čega je Šibenik kažnjen s čak 3 žuta kartona. To je nešto što se pod hitno treba mijenjati. Za pohvalu je igra mladih Zoričića i Skelina od kojih možemo očekivati dobre ragbijaše u budućnosti" javljaju iz šibenskog ragbi kluba.

Za Šibenik su igrali: Eškinja, Nanut, Buva, Baričić (10), Klečina, Skelin, Eterović, Vrandečić, Mazalin, Bukić (14), Huljev, Martinović (10), Čalušić, Brzić, Zoričić, Koštan, Bulat, Ercegović.

Iz kategorije: Sport