Datum objave: 08. Svibanj 2015

Anđa Jelavić nakon 18 godina karijere prestaje igrati profesionalnu košarku

Šibenik News
Šibenik News

 

Šibenska proslavljena reprezentativka i jedna od najboljih hrvatskih košarkašica Anđa Jelavić donijela je definitivnu odluku o prestanku profesionalnog igranja košarke. Svoju vještinu baratanja narančastom loptom u raznim dresovima pokazivala je na mnogim parketima diljem Europe, a časno i ponosno dugo godina branila boje reprezentacije Hrvatske na mnogim natjecanjima. Krunu karijere doživjela je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, igrama koje su san svakog sportaša. “Uhvatili” smo je na šibenskom suncu da je upitamo kako je bilo donijeti ovu odluku:

- Odluka o povlačenju sa košarkaških terena nije došla naglo. O tome već razmišljam od prošle sezone kada sam se povukla iz reprezentacije. A konačna odluka pala je nakon ove odlične sezone u kojoj sam zaista uživala. Klub (Istanbul Universitesi, op.a.) je bio odličan, suigračice i atmosfera još bolja. Tijekom dugogodišnje karijere prošla sam mnogo lijepih a ponekad i teških trenutaka. Ipak u sijećanju će ostati samo lijepi te niz prijateljstava iz cijeloga svijeta koja ostaju za cijeli život. Nadam se da ću i u budućnosti ostati blizu košarkaških parketa te da ću svoje znanje prenijeti mladim uzrastima. Što god budem radila, radit ću sa istom ljubavlju i željom kao što sam i igrala košarku – rekla nam je Anđa Jelavić.

Hvala joj za sve lijepo što je napravila u hrvatskoj ženskoj košarci, za radost koju je svojom igrom donosila ljubiteljima ženske košarke i svaku sreću joj želimo u budućem životu kojeg će, srećom, opet provoditi blizu košarke jer u njoj ima još puno toga za reći i pokazati nekim novim klinkama koje dolaze, prenosimo s portala Ženska Košarka

Iz kategorije: Sport