Datum objave: 13. Travanj 2015

Borci KBK Petar Krešimir IV osvojili četiri medalje na prvenstvu Hrvatske u kickboxingu

Igor Bergam
Igor Bergam

 

U Poreču je u subotu održano je prvenstvo Hrvatske u kickboxingu, disciplina lowkick za juniore i seniore na kojem su članovi kluba Petar Krešimir IV osvojili četiri medalje. Nastupili su seniori Davor Perković i Ivan Čuklin, oba u kategoriji do 86 kg, a u juniorima Mateo Skroza do 60 kg i Tomislav Bogdanović do 81 kg.

Davor Perković i Ivan Čuklin došli su do polufinala gdje su ih čekali Perkovića poznati nokauter iz Splita Matias Barci koji je zasluženo pobijedio Davora u izjednačenom meću i tako je Davor ostao na trećem mjestu. Čuklin je došao do polufinala gdje ga je čekao meč s aktualnim prvakom Europe Lukom Simićem iz Osijeka koji je također zasluženo pobijedio Ciklina u ravnopravnom meću. Oba dva su dali svoj maksimum protiv izuzetno opasnih boraca i osvojili brončane medalje.

Mateo Skroza u polufinalu opet pobijedio Erdala Saheljia iz Pule, a u finalu izgubio od Luke Dozdora iz Splita i tako osvojio srebrnu medalju. Tomislav Bogdanović do finala došao s dvije pobjede u teškim mečevima nad Urimom Dorocijem i Lucijanom Radicem, oba dva iz Splita.U finalu je nastupio sa ozlijeđenom desnom nogom i izgubio od Mise Francetića iz Zagreba i tako došao do brončane medalje.

S obzirom na to da da su oba dva još mogu nastupati u juniorima 3 godine od njih tek očekujemo vrhunske rezultate.

Iz kategorije: Sport