Datum objave: 26. Rujan 2014

Šibenik dobiva međunarodni teniski turnir seniora „ITF Solaris kup Šibenik“

Nina Medić
Nina Medić

Prvi međunarodni ITF teniski turnir seniora „Solaris Šibenik“ u organizaciji Teniskog kluba Šubićevac uz potporu Hrvatskog teniskog saveza veterana održat će se od 11. do 15. listopada na teniskim terenima Šubićevac te u Solarisu.

ITF turniri su serija teniskih turnira koji se odigravaju diljem svijeta, a organizira ih međunarodni teniski savez ili ITF (International tenis federation). Na turniru će sudjelovati između 100 i 200 natjeteniskih turnira koji se odigravaju diljem svijeta, a organizira ih međunarodni teniski savez ili ITFcatelja iz Hrvatske i inozemstva. Više o samom turniru na današnjoj su press konferenciji rekli Petar Mirić, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana, Dubravko Lipnjak, bivši dugogodišnji tajnik HTS-a, ujedno i vrhovni sudac turnira te predstavnici Teniskog kluba Šubićevac, Neven Nakić, dopredsjednik kluba i Joško Šupe, tajnik kluba.

 

„Kako se turnir organizira po prvi puta, on je ranga 5., što je najniži rang za međunarodne ITF turnire, ali nam je cilj da kvalitetom organizacije već dogodine turnir dogradimo na rang 4. kako bi privukao to više sudionika što bi bilo u interesu Hrvatskog saveza, Teniskog kluba Šubićevac ali i grada Šibenika  jer bi to značilo popunjavanje smještajnih kapaciteta u podsezoni“, kazao je Mirić te dodao kako Hrvatski teniski savez daje potporu Teniskom klubu Šubićevac u svemu što radi.

Neven Nakić naglasio je kako im je posebno zadovoljstvo je Hrvatski teniski savez prepoznao njihov rad te kako je plan da turnir postane tradicionalan. „Preuzeli smo Teniski klub Šubićevac prije četiri mjeseca kada je promijenjena kompletna struktura kluba . zagrizli smo većiki kolač i nadamo se da ćemo ostvariti sve što smo naumili. Naš glavni cilj je da usmjerimo sve na edukaciju i trening najmlađih koji su temelj budućnosti kluba. Također iskoristio bih priliku da zahvalim direktoru hotelskog naselja Solaris i Gradu Šibeniku koji su podržali ovaj turnir.“

Na turniru će se u pojedinačnoj muškoj i ženskoj kategoriji te u parovima natjecati seniori od 35 do 75 godina, a osim Hrvatskih snaga očekuju se tenisači iz Austrije, Njemačke te Bosne i Hercegovine.

Iz kategorije: Sport