Datum objave: 21. Kolovoz 2014

Šibenik u listopadu domaćin utakmice mladih reprezentacija U-19 Hrvatska- Turska

Nina Medić
Nina Medić

Kvalifikacijska utakmica mlade Hrvatske reprezentacije u-19 i reprezentacije Turske odigrat će se na stadionu na Šubićevcu 12. listopada ove godine.

Potvrdio je to na današnjoj press konferenciji Novica Ljubičić, direktor HNK-a Šibenik, a koliko je taj događaj bitan za grad Šibenik pokazuje i to što se konferenciji odazvao i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, skupa sa Senkom Ramljak, predsjednica Nadzornog odbora sportskog dioničkog društva HNK Šibenik.

„Ovo je dokaz da Šibenik kao grad nogometa nije zaboravljen. Ja nisam došao na konferenciju da pričam o nogometu, to prepuštam struci, već da pokažem kako Grad Šibenik daje podršku sportu.  To se vidi iz primjera obnove sportskog centra Ljubica, sportske dvorane na Baldekinu, a dogodine ćemo postaviti i umjetnu travu na stadionu na Šubićevcu“, kazao je gradonačelnik Burić.

Burić je kazao i kako HNK Šibenik ovakvim potezima pokazuje da nije za treću ligu te kako će se uz novu filozofiju, klub uskoro i financijski stabilizirati. „Da bi se to dogodilo potrebno je da vodstvo kluba preuzme netko tko je financijski moćan. Grad Šibenik u budućnosti ne vidim kao većinskog vlasnika kluba jer to nužno vodi do miješanja politike i sporta što se pokazao kao loš primjer u slučaju HNK Hajduka. Sport treba funkcionirati na temelju menadžerstva i profita jer jedino na taj način možemo omogućiti djeci kvalitetno bavljenje sportom.“

Utakmica između Hrvatske i Turske igra se u sklpu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a uz Hrvatsku i Tursku u skupini su još i Estonija i Island.  Zadnja utakmica mlade hrvatske nogometne reprezentacije na Šubićevcu je odigrana u veljači 2000., kada su igrale mlade reprezentacije Hrvatske i Španjolske.

„Drago mi je  da se mladi uzrasti vraćaju u naš grad, a dovođenje mlade reprezentacije u Šibenik uvelike možemo zahvaliti Anti Kulušiću, dopredsjedniku hrvatskog nogometnog saveza koji je u ovom slučaju imao veliku ulogu“, naglasio je Novica Ljubičić.

Iz kategorije: Sport