Datum objave: 12. Lipanj 2014

Prezentacija sjedeće odbojke i edukacija o opasnosti od mina u subotu ispred Županije

Nina Medić
Nina Medić

Klub sjedeće odbojke Šibenik i Hrvatski centar za razminiranje, ovu subotu 14. lipnja, u Šibeniku ispred zgrade Županije organiziraju prezentacijsku utakmicu sjedeće odbojke te edukativne radionice kojima je cilj ukazati na opasnost od minsko- eksplozivnih sredstava. Sve se odvija u sklopu akcije 'Zajedno za Hrvatsku bez mina' koje se provodi diljem cijele Hrvatske.

„Cilj nam je građane upoznati s ovim relativno nepoznatim sportom te ga popularizirati. Prezentacijsku utakmicu odigrat će klubovi sjedeće odbojke iz Šibenika, Knina i Zadra na jednoj strani te Invalidski odbojkaški klub Zagreb na drugoj. Nakon prezentacijske utakmice održat će se i revijalna utakmica te ovom prilikom pozivamo sve novinare da odigraju tu utakmicu protiv političara“, najavio je Goran Drenski, predsjednik Kluba sjedeće odbojke Šibenik.

Iako sjedeća odbojka u Hrvatskoj postoji već 40 godina, sport je još relativno nepoznat. Klub sjedeće odbojke Šibenik osnovan je 2008. godine te danas broji 18 članova, od njih su šestero osobe s invaliditetom. „Iako smo u klubu vrlo aktivni još nemamo termine za treniranje tako da na treninge moramo odlaziti u Knin i Zadar što nam nije baš praktično. U susret nam je izašao Grad Šibenik koji je prepoznao naš rad te nam je Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika, obećao riješiti prostor do jeseni.

„Uz prezentacijsku i revijalnu utakmicu sjedeće odbojke u subotu će se održati i edukativne radionice i tribine koje će voditi Hrvatski centar za razminiranje. Biti će i nagradnih igara tako da se nadamo da ćemo se svi skupa dobro zabaviti ali i nešto naučiti“, najavio je Drenski.

Pokrovitelj događaja je Grad Šibenik.

Iz kategorije: Sport