Datum objave: 06. Svibanj 2014

Šibenski ragbi klub osvojio drugo mjesto na Prvenstvu Dalmacije

Nina Medić
Nina Medić

Ragbi klub Šibenik osvojio je drugo mjesto na Prvenstvu Dalmacije čija je završnica odigrana u nedjelju u Pločama.

Vrlo vjerojatno posljednje izdanje ovog natjecanja koje je počelo prije tri godine pripalo je ragbijašima Ploča, a RK Šibenik je ponovio prošlogodišnji rezultat. Momčadi Šibenika za prvo mjesto trebala pobjeda protiv domaćina od 6 razlike, što nisu uspjeli dostići. Krenuli su dobro, pobijedili Atletiko 14:12 i relativno odmorni dočekali utakmicu s domaćinima. Izvrsnom igrom u obrani držali su se protiv Ploča pojačanih s dosta igrača iz prvoligaša Makarske sve do pred kraj susreta. Rezultat je bio neizvjestan čitavo vrijeme, prednost je bila malo na strani jednih malo na strani drugih da bi iskusni igrači na kraju donijeli Pločama pobjedu i osvajanje prvog mjesta.

Za Šibenik ponovno je vrhunsku utakmicu odigrao Bukić s ukupno 12 poena, ali i svi ostali igrači predvođeni igračem-trenerom Mazalinom dali su maksimum. Na kraju turnira podijeljeni su pehari i sve je završilo tradicionalnim trećim poluvremenom uz hranu i piće.

Na jesen će RK Šibenik uz ostale klubove iz Prv. Dalmacije igrati Drugu ligu-jug, naravno ukoliko se steknu financijski i kadrovski uvjeti za to. U međuvremenu slijede nastupi na ljetnim turnirima u ragbiju na pijesku a postoje veliki izgledi da se jedan takav turnir organizira i u našem gradu.

Iz kategorije: Sport