Datum objave: 04. Svibanj 2014

Cedevita porazila Jolly na Baldekinu rezultatom 66 : 91

Nina Medić
Nina Medić

Košarkaši Cedevite su danas na Baldekinu svladali momčad Jolly JBŠ rezultatom 91:66 te tako nastavila svoj pobjednički niz u A-1 Ligi za prvaka. Zagrepčanima  je u domaćem prvenstvu ovo  osma pobjeda za redom.

Gosti su u Šibeniku nastupili bez Jusufa Nurkića i Allana Raya. U prvom poluvremenu šutirali su sjajnih 16/19 za dva i na veliki su odmor otišli s vodstvom 32:44. U 29. minuti domaćini su poslije dva slobodna bacanja Dine Cinca bili na -9 (54:63). U tom trenutku utakmica je još uvijek donekle bila otvorena, no krajem treće i početkom četvrte četvrtine Nolan Smith, Ivan Ramljak, Ante Delaš i Miro Bilan kreirali su seriju 13-0 (54:76) i tako napravili ključan korak ka pobjedi.

Strateg Jollyja Ivica Burić bio je zadovoljan onime kako je većim dijelom utakmice izgledala njegova momčad: "Mi smo 30 minuta igrali stvarno dobro. Bili smo negdje na -8, 9, 10 ili 12. Međutim, u četvrtoj četvrtini Cedevita je odigrala na maksimalnoj razini. Digla je agresivnost i mi smo se pogubili. Ja mogu biti zadovoljan pristupom i obranom. Bilo je grešaka, ali protiv Cedevite je to malo drugačija stvar."

Kod Cedevite je Miro Bilan uz šut iz igre 11/14 upisao 24 poena i sedam skokova. Nolan Smith dodao je uz šut iz igre 7/9 14 poena i pet asistencija, a dvocifreni su bili i Goran Suton (11 poena) te Tomislav Zubčić (10 poena i 5 skokova).

Na strani Jollyja Terry Tmith uknjižio je 15 poena i osam asistencija, a po 11 poena zabili su Luka Katura (7 skokova i 5 asistencija), Denis Vrsaljko i Mate Mrva (5 skokova).

IZVOR: http://www.kkcedevita.hr/

Iz kategorije: Sport