Datum objave: 02. Svibanj 2014

Šibenčani Bilan, Vukičević i Šarić najbolji igrači 7. kola lige za prvaka

Nina Medić
Nina Medić

Trojica šibenskih košarkaša proglašeni su najboljim igračima 7. kola lige za prvaka. Najbolji je bio Miro Bilan, drugi najbolji je 25-godišnji Filip Vukičević, dok je treći najbolji igrač kola Dario Šarić.

Centar Miro Bilan odigrao je odličnu utakmicu u posljednjem kolu za Cedevitu te je zato proglašen igračem kola od strane Eurobasketa.com.

24-godišnji igrač je ostvario dvoznamenkasti učinak u dvije kategorije tzv. 'double-double' sa 30 koša i 13 skokova te je njegova momčad tako savladala KK Zagreb s 29 koševa razlike 102: 73. Zahvaljujući toj pobjedi Cedevita je sada na 3. mjestu A1 lige. Cedevita bi ostvarila još bolji plasman da su pobijedili utakmicu u zadnjem kolu.  Sveukupno Cedevita sad ima šest pobjeda i jedan poraz. Bilan ima godine iskustva u Cedeviti tijekom kojih je stalno napredovao. Miro Bilan ovu sezonu ima prosjek 11.9 koševa po utakmici i 7.1 skokova po utakmici.

Drugi najbolji igrač u zadnjem kolu je također Šibenčanin, Filip Vukičević iz GKK-a Šibenik. On je odigrao utakmicu ostvarivši 16 koševa, devet skokova i dvije asistencije.  Loša vijes za GKK Šibenik je što su izgubili utakmicu od bolje planiranog rivala Jolly-ja. Vukičević je prepoznat u GKK-u Šibenik te dokazani vođa u svojoj drugoj sezoni u tom klubu.

Treći najbolji igrač zadnjeg kola je reprezentativni branič Dario Šarić iz vodeće momčadi lige, Cibone. Šarić je pokazao svestranu igru postigavši 15 koševa, 15 skokova i četiri asistencije u zadnjem kolu. Bio je ključni Cibonin igrač u lakoj pobjedi protiv drugoplasiranog Zadra u derbiju kola. Cibona je tako potvrdila vodeću poziciju,a Šarić doličnu sezonu. U 17 utakmica ima prosjek od 15.4 koša,  8.5 skokova, s postotkom šuta 68 posto.

IZVOR: eurobasket.com

Iz kategorije: Sport