Datum objave: 31. Ožujak 2014

Plivači PK More usprkos bolesti uspješni na prvenstvu u Splitu

Nina Medić
Nina Medić

Plivači i plivačice PK MORE još jednom su se vratili kući s medaljama koje su osvojili na Prvenstvu Hrvatske u Splitu od 27.-30. ožujka, iako su zbog bolesti i ozljeda morali otkazati mušku i žensku kadetsku štafetu u šest disciplina.

Među 512 hrvatskih plivača iz 33 kluba, nastupili su dvoje kadeta PK MORA, Bruna Lokas i Ivan Baljkasa, a od starijih plivača nastupili su mlađi seniori Antonia Gulin i Mate Bakula, te juniori Martina Skelin, Petar Krešimir Marasović i Alen i Toni Živković.

Bruna Lokas uspjela je pod virozom izboriti tri kadetske medalje: dva zlata i prva mjesta u disciplini 100 i 200m prsno, te brončanu medalju u disciplini 200m leptir.

Antonia Gulin okitila se brončanom medaljom u disciplioni 50m leptir u kategoriji mlađe seniorke, a ostvarila je vrijedne rezultate u plivanju leptirovim stilom plivavši u dva A finala, na 100m leptir bila je sedma seniorka u Hrvatskoj.

Ivan Baljkas ovo prvenstvo se preplatio na 5. mjesto u kadetskom poretku u disciplinama 100 i 200m slobodno, 200m leđno i šesti na 400m slobodno.

Seniori su ostvarili su bodove u štafetnim disciplinama. Tako su Mate Bakula '95, Petar Krešimir Marasović '97 i Alen i Toni Živković '96 bili dva puta šesti u seniorskoj kategoriji u štafetama 4x100m slobodno i mješovito,te peti seniori na 4x200m slobodno.

Martina Skelin '99, bila je šesta juniorka na 400m slobodno i sedma na 800m slobodno.

Petar Krešimir Marasović, plivao je ovo prvenstvo borivši se za rezultat koji će ga odvesti na europsko juniorsko prvenstvo koje će se održati ovog ljeta u Nizozemskoj. Iako je tek junior prvu godinu, postavio je sebi ne mali zadatak, koji je više nego uspješno odradio. Petar je u individualnim disciplinama na ovom prvenstvu plivao samo leđnim stilom. Prvi put na Prvenstvu Hrvatske nastupio je u disciplini 50m leđno i osvijo brončanu medalju u juniorskoj kategoriji. U disciplini 100m leđno srebrni je u juniorskoj i mlađe seniorskoj kategoriji, a na 200m leđno, prvi je i zlatni u juniorskoj i zlatni u mlađe seniorskoj kategoriji, te brončani u seniorskoj kategoriji, odnosno treći leđaš u državi. Po dva puta je otplivao i „skidao“ normu (u kvalifikaciji i finalima) na 100m i 200m leđno.

„Kao treneri možemo izjaviti da smo više nego zadovoljni postignutim, žaleći da nisu nastupili mlađe štafete, jer su one okosnice nekih novih plivača koji nagovješćuju smjenu u plivačkom klubu MORE. Naime, naš najstariji plivač Mate Bakula koji je od samog osnivanja u klubu, velikih 12 godina redovnog plivanja i treniranja, mijenja za nove drugačije podvige, te mu želimo mnogo uspjeha na državnom prvenstvu iz strojarstva i mnogo uspjeha na maturi“, rekli su trenrti  Rikard Marenzi i Goran Vračar.

 

Iz kategorije: Sport