Datum objave: 28. Ožujak 2014

Zlatko Foglar: „Turnir 'Biseri Dalmacije' oduvijek je pružao puno muzike za malo novca"

Nina Medić
Nina Medić

Ovogodišnje, 19.izdanje tradicionalnog turnira tenisačica 'Biseri Dalmacije', koji počinje sutra i traje do 04.travnja u šibenskom hotelskom naselju Solaris, okupit će oko 70 svjetskih tenisačica  što je znatno manji broj nego prošlih godina.  Razlog tome je, prema riječima organizatora održavanje još šest turnira u Europi u isto vrijeme. Nagradni fond turnira 'Biseri Dalmacije' je 10 tisuća dolara, a pobjednica će osvojiti 12 WTA bodova.

Drugi turnir u ciklusu 'Bisera Dalmacije igra se od 7.do 13.travnja u Bolu na Braču gdje će sudjelovati 90ak tenisačica.

 „Turnir Biseri Dalmacije izgubio je nažalost velik dio svog prijašnjeg glamura. To je tako jer Hrvatska oprašta sve osim uspjeha“, rekao je na današnjoj press konferenciji Željko Foglar, osnivač turnira. „Nemojte pitati za velika imena jer mi ih nemamo ali mi stvaramo velika imena. Mnoge velike svjetske tenisačice poput Belgijanke Justine Henin i Bjeloruskinje Victorie Azarenke, počele su baš na ovom turniru.  Naša želja i molba je da se ovom turniru vrati dio glamura koji ga je činio drukčijim od drugih.“

Jedna od neprežaljenih stavki koja je zasigurno pridonosila glamuru je i dodjela biserne ogrlice najboljoj tenisačici turnira. „Sve tenisačice koje su osvojila našu bisernu ogrlicu nosile su je i pokazivale na drugim turnirima. To je bila posebnost Bisera Dalmacije, no nažalost zbog financijskih razloga bisernu ogrlicu više ne možemo priuštiti. Ipak, ponosni smo što se na naš turnir igračice uvijek vraćaju i još uvijek smo ugledan turnir koji je za malo para uspio proizvesti puno muzike“, zaključio je Fogler.

U svrhu promocije turnira i tenisa općenito u Šibeniku će se sutra u 11 sati na trgu Pavla Šubića održati i 'Kid's day' na kojem će nekoliko profesionalnih tenisačica podučavati teniskim vještinama najmlađe Šibenčane. Osim što će imati priliku zaigrati s profesionalnim tenisačicama, djeca će uživati u bogatom animacijskom programu, a najsretniji će biti nagrađeni. Ovaj događaj na konferenciji je najavio  Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika koja je od početka podržavala turnir Biseri Dalmacije.

Iz kategorije: Sport