Datum objave: 24. Ožujak 2014

Šesnaestogodišnja Kninjanka Matea Jelić svjetska juniorska prvakinja u taekwondou

Nina Medić
Nina Medić

Svladavši njemačku predstavnicu u finalu Svjetskog prvenstva koje de održava na Tajvanu,  šesnaestogodišnja Kninjanka  Matea Jelić postala je danas svjetska juniorska prvakinja u taekwondo-u kategoriji do 63 kilograma, javlja Večernji list.

Nakon plasmana na olimpijske igre mladih Jelić je samo nekoliko dana poslije deklasirala konkurenciju i na smotri najboljih na svijetu. U gradu Nanjing upisala je pet velikih pobjeda ukupnom razlikom poena 48:16. Matea je u prvom kolu pobijedila predstavnicu Južne Koreje rezultatom 7:3, u drugom kolu predstavnicu Meksika 12:2, a u trećem protivnicu iz Italije 16:2. U polufinalu je Matea zlatnim bodom pobijedila europsku prvakinju iz Rusije, a u finalu je svladala predstavnicu Njemačke 14:7.

Uspjeh je tim veći jer je na prošlogodišnjem prvenstvu Hrvatske Matea doživjela tešku ozljedu opasnu po život od koje se oporavljala dugo vremena i čini se vratila još i jača. Drugog dana svjetskog prvenstva u kineskom Tajpehu na tatami su izašli još i Marko Gregurić i Fran Rezar, ali su zaustavljeni u drugom kolu od predstavnika Turske i Litve, piše Večernji list.

FOTO: večernji.hr

Iz kategorije: Sport