Datum objave: 23. Ožujak 2014

U završnici Lige za pravaka i GKK Šibenik i Jolly JB

Diana Ferić
Diana Ferić

Oba šibenska košarkaška kluba, GKK Šibenik i Jolly JB plasirala su s eu završnicu košarkaškom prvenstva Hrvatske.

„Građani „ su sinoć, istina izgubili, od Splita na Baldekinu rezultatom 86 : 94 na što je većim dijelom utjecalo to što su igrali bez svoja dva važna igrača , Petanija i Vukičevića koji su ozlijeđeni. Zbog toga je trener Jeronimo Šarin dao veću minutažu mladim nadarenim košarkašima, Badžimu, Radovčiću, Španji, Skoriću, Andabaki koji su se iskazali.
Nakon poluvremena šibenska mladost, potpomognuta Bašićem (26 poena), Mišićem (17), Blaćom (15) i Šamadanom (14), vodila je sa sedam razlike (50:43). Ipak, u trećoj četvrtini Splićani su napravili +18, preokrenuli susret i Šibenčani se više nisu uspjeli vratiti, prenosimo s Facebook stranice GKK Šibenika . „Ponosan sam na moje momke i sve što su napravili. Idemo se sada što bolje spremiti za Ligu za prvaka i pokazati  da nismo slučajno ušli tamo. Uz ove fantastične navijače bit ćemo mnogima tvrd orah na Baldekinu",izjavio je nakon utakmice Šarin.

Košarkaši Jolly Jadranske banke svladali su u Sinju Alkara s pola koša razlike, 78 : 79. Presudio je u posljednjim minutama Vrsaljko pogodivši koš, a zanimljivo je da mu je to bio i jedini pogodak na utakmici. Najefikasniji u redovima Šibenčana bili su Smith s 21 i Mrva s 20 koševa.
Uspješne su u gostima bile i košarkašice Šibenika. One su u Gospiću porazile domaće košarkašice s čak 65 : 86.

Iz kategorije: Sport