Datum objave: 16. Ožujak 2014

Nives Radić opet prvakinja, Ivan Letica i Dino Brajković viceprvaci!

Diana Ferić
Diana Ferić

Borci šibenskog Dalmatina dokazali su se srčanošću i medaljama i na prvenstvo Hrvatske u full contactu koje je jučer održano u Imotskom makar su ih kako kažu u tom klubu, suci zakinuli u pojedinim segmentima, Nastupilo je 150 natjecatelja, a stjecajem okolnosti i ždrijeba, natjecanje je za njih prošlo u nadmetanju sa protivnicima iz Splita.

Dino Brajković je u kategoriji do 63,5 kg, osvojio srebrnu medalju i naslov juniorskog viceprvaka Hrvatske. U polufinalnoj borbi sasvim je desetkovao protivnika Stupala iz Splita i kvalificirao se u finale gdje ga je čekao Jure Ljulj iz kluba Ameno. Borba je bila izjednačena do samog kraja, a suci su dali prednost Splićaninu iako je odluka mogla slobodno otići i na stranu našeg Dina. Time Dinu ostaje srebrna medalja i drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske.

Ivan Letica je nastupio u kategoriji do 67 kg i to protiv Dadića u polufinalu iz kluba Mornar. Ivan pobjeđuje jednoglasnom odlukom sudaca i ide u finale gdje ga čeka Luka Lozo iz istog kluba kao i njegov prethodnik.
Ivan ima peh u početku borbe i ne radi ono što je uvježbao, ali u drugoj i trećoj rundi preuzima inicijativu, što mu ipak nije bilo dovoljno da pobjedi. Suci prednost daju protivniku, a Ivan postaje viceprvak Hrvatske u full contactu.

Nives Radić je neprikosnovena vladarica ove discipline godinama i standardna reprezentativka, tako da nju očekuje samo finale, što je znala i prije odlaska na natjecanje. Njena protivnica u finalu je bila Helena Jurišić koju su Šibenčani protiv Nives imali prilike vidjeti na Baldekinu prošle godine. Nives je onda slavila, a sada joj je protivnica morala predati zbog ozbiljne ozljede koljena. Nives zadržava status prvakinje Hrvatske i pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske na europskom prvenstvu koje će se održati u Bilbau (Španjolska) u listopadu ove godine.

Natjecatelje Dalmatina na ovom prvenstvu su pratili treneri Damir Lambaša i Branimir Lambaša.
Sljedeći nastup boraca Dalmatina je u travnju na prvenstvu Hrvatske u low kicku koje će se održati u Poreču.

Iz kategorije: Sport