Datum objave: 24. Veljača 2014

Zoran Kalpić: "Subotnja sramota nikada se više ne smije ponoviti"

Nina Medić
Nina Medić

„Ono što se u subotu navečer dogodilo je sramota grada Šibenika i to se više nikada ne smije ponoviti“, rekao je na današnjoj press konferenciji Zoran Kalpić, sportski direktor GKK-a Šibenik osvrćući se na sukob navijačke skupine Funcuti i policije uoči subotnje utakmice između GKK-a Šibenik i Jolly JBS-a.

Podsjetimo, uoči derbija privedeno je nekoliko navijača skupine Funcuti koji su se naknadno oglasili tvrdeći da kako su bili žrtve postupanja policijskih službenika.

Kalpić je poručio je kako GKK Šibenik stoji iza svojih navijača jer su oni sastavni dio ovog kluba: „Stojimo čvrsto uz Funcute jer su oni naši, a mi smo njihovi“, rekao je Kalpić u ime kluba. Smatra da nije problem u navijačima već je nekom u interesu da se navijači na takav način obezvrjeđuju. „Neki od navijača koje je policija privela bili su maloljetni za koje ne vjerujem da su bili toliko opasni da je nad  njima napravljena tolika represija. Košarka se igra zbog publike, a gradski derbi bi trebao biti prijateljska fešta, a ne okršaj. Mi želimo ostati u okviru sporta jer sport je jedna od rijetkih stvari koje su ostale čiste u današnjem društvu, a na svima nama, članovim sportskih klubova i društava je da radimo na tome kroz sustav dogovora i poštivanja“, naglasio je Kalpić. „Smatram da bi se svi skupa prvo trebali ispričati obiteljima napadnutih navijača“.

Žaljenje i zabrinutost zbog incidenta, ali i podršku navijačima za koje smatra da je većina napadnuta neopravdano, izrazio je i Ante Gaćina, predsjednik GKK-a Šibenik.

 

Iz kategorije: Sport